Lauda gaat tijdstraf Verstappen aankaarten bij F1 Strategy Group

P-20151128-00256_news

Mercedes-adviseur Niki Lauda snapt niets van de sanctie die de FIA oplegde aan Max Verstappen na afloop van de Amerikaanse Grand Prix. De Oostenrijker gaat het onderwerp op de agenda zetten van de F1 Strategy Group in de hoop dat dit soort straffen in de toekomst niet meer worden uitgedeeld.

De 20-jarige Nederlander kreeg zondag na de race op het Circuit of the Americas een tijdstraf van vijf seconden voor een inhaalmanoeuvre op Kimi Raikkonen en viel daardoor buiten het podium

"Ik ben het totaal oneens met de beslissing om Max te straffen", zegt de getergde Lauda tegen Ziggo Sport. "Coureurs moeten kunnen racen. Hij deed niets verkeerd. Vorig jaar hebben we nog tegen Jean Todt (voorzitter van de FIA red.) en wedstrijdleider Charlie Whiting gezegd dat we van deze stomme beslissingen af willen. Waarom ze dit nu toch weer doen? Ik heb geen idee. We moeten dit onderwerp op de agenda van de F1 Strategy Group gaan zetten, want op deze manier wordt de sport kapot gemaakt."

In de Strategy Group zetelen Ferrari, Red Bull Racing, McLaren, Mercedes, Force India en Williams, evenals het overkoepelende Formula One Management en de FIA. De kopstukken komen een paar keer per jaar bijeen en bespreken de te varen koers van de Formule 1.

Lauda veroverde in Austin met Mercedes de wereldtitel bij de constructeurs.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen