Lauda mag intensive care op korte termijn verlaten

M73170

Het herstel van Niki Lauda verloopt voorspoedig. De 69-jarige Oostenrijker ligt sinds afgelopen zomer op de intensive care van een ziekenhuis in Wenen, nadat hij een longtransplantatie onderging. Die afdeling mag hij op korte termijn verlaten.

Dat bevestigt een bron uit het ziekenhuis aan het Oostenrijkse medium OE24.at. De transplantatie is goed verlopen. De drievoudig wereldkampioen praat inmiddels weer wat en mocht de afgelopen tijd zelfs naar buiten voor wat frisse lucht. "Medisch gezien is hij stabiel", aldus de bron binnen het ziekenhuis.

Fysiek gezien is de Oostenrijker wel nog zwak, aangezien hij al ruim twee maanden veel op bed ligt. Hij kan dan ook alleen met hulp van anderen rechtop staan. Als alles volgens plan verloopt, verhuist Lauda eind deze maand of begin volgende maand van het ziekenhuis naar een kliniek, waar hij verder aan zijn herstel zal werken.

Wanneer de Mercedes-adviseur weer in de paddock zal verschijnen is onduidelijk. Eerder zei teambaas Toto Wolff dat Lauda's terugkeer op zijn vroegst in 2019 zal zijn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden