Laurens van Hoepen maakt de overstap naar Formule 3

door Shakyra van den Heuvel
Laurens van Hoepen-auto

De 18-jarige Nederlander Laurens van Hoepen zal de overstap maken naar de Formule 3. Hij zal uitkomen voor het team van ART Grand Prix. De afgelopen twee seizoen heeft hij gereden in de Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). 

Laurens van Hoepen is een groot aanstormend talent in Nederland. In 2017 wist hij de IAME Euro Series (karting) te winnen in de X30 Mini-klasse. Door deze overwinning mocht hij overstappen naar de formuleklassen en werd hij onderdeel van de Nico Rosbergs Racing Academy en Leclerc by Lennox Racing. Dit zijn twee opleidingsteams waar hij onderdeel van was om zoveel mogelijk ervaring en kennis op te doen. Sinds 2022 rijdt hij voor het team van ART Grand Prix. Doordat hij genoeg progressie liet zien gedurende zijn seizoen, hebben ze ervoor gekozen om hem de overstap te laten maken naar Formule 3. In Zandvoort wist hij zelfs op het podium te komen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Laurens van Hoepen (@laurens.vanhoepen)

Reacties

"Ik ben heel erg blij dat ik de overstap kan maken naar FIA Formule 3 met ART Grand Prix. Dit zal mijn derde jaar zijn dat ik samen met hen werk waardoor we elkaar heel goed hebben leren kennen. Dit kon je goed terug zien in de positieve F3 testen. Volgend jaar wordt spannend en ik vertrouw volledig dat we samen een goed resultaat kunnen neerzetten", zegt van Hoepen in een statement van ART Grand Prix. Ook zijn toekomstige teambaas Sébastien Philippe is positief over het Nederlandse talent. "Laurens is altijd een vechter geweest en heeft het team goed geholpen. Tijdens zijn eerste F3-test vond hij snel zijn draai en had gelijk een goede klik met zijn engineers. Zijn kwaliteiten als coureur zullen van grote waarden zijn in een lastig kampioenschap waarin niets aan het toeval wordt overgelaten."

Grand Prix van Macau

Afgelopen november heeft Laurens van Hoepen ook meegedaan aan de prestigieuze Grand Prix van Macau. Het was zijn eerste keer dat hij mee mocht doen met de Formule 3 race. Ook hier kwam hij uit voor het team van ART Grand Prix. Van Hoepen wist de race te eindigen op de tiende plaats, dit is een knappe prestatie van de Nederlander. 

Lees ook: Abbi Pulling tekent voor Alpine in F1 Academy

Lees ook: Auto's Nyck de Vries voor 2024 gepresenteerd

Lees ook: Robert van Overdijk in F1 aan Tafel: 90% kans dat Madrid op F1-kalender komt

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden