Lawrence Stroll betaalt persoonlijk alle schulden Force India af

jm1830se340

Racing Point Force India is bijna klaar met het afbetalen van alle openstaande bonnetjes. Lawrence Stroll, de nieuwe eigenaar van het team, heeft persoonlijk extra geld in de kas gestort om alle schuldeisers van het team te compenseren.

Stroll senior neemt deze ongebruikelijke stap om een lang slepende juridische procedure te voorkomen, aldus teambaas Otmar Szafnauer: "Lawrence [Stroll, red.] wil doen wat goed is voor de leveranciers die ons jarenlang hebben gesteund, maar ook aan andere teams in de paddock leveren. Hij vindt dat we voor die mensen moeten zorgen en ze garanderen dat ze honderd procent van hun openstaande rekeningen uitgekeerd krijgen. Hij krijgt het geld later weer terug wanneer de curator zijn werk heeft gedaan en de schuldeisers gaat uitbetalen." Een van de schuldeisers is motorleverancier Mercedes, maar bijvoorbeeld ook rijder Sergio Perez krijgt nog geld van het team.

De doortastende aanpak lijkt zich uit te betalen voor nieuwe Force India. Updates en nieuwe onderdelen voor de auto’s kunnen weer worden betaald en op de website van het team is te zien dat de stal flink investeert in nieuw technisch personeel.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen