Lawrence Stroll spreekt hoge ambities Racing Point uit

1920x1080-Sergio-Perez-Force-India-GP-Hongarije-2018

Lawrence Stroll heeft grootse plannen met Racing Point, de nieuwe en tijdelijke naam van het team dat de afgelopen tien jaar racete onder de naam Sahara Force India.

De 59-jarige Canadese zakenman is als investeerder in bedrijven als Tommy Hilfiger en Ralph Lauren al jaren een bekend gezicht in de Formule 1-paddock. Afgelopen zomer kocht hij het in financiële nood verkerende Sahara Force India.

In een uitgebreid gesprek met Formula1.com, de officiële website van de Formule 1 legt de vader van coureur Lance Stroll uit dat hij eigenlijk helemaal niet van plan was om een complete renstal te kopen: "De reden dat ik en mijn consortium van investeerders geïnteresseerd raakten, is omdat het hier om een speciaal team gaat. Om in 2016 en 2017 vierde te worden, in deze ongelooflijk competitieve sport spreekt boekdelen over het personeel dat hier werkt. Deze gasten geven minder geld uit [dan de rest] en presteren beter. Ik kijk er met een zakelijk oog naar: zeker met de ontwikkelingen na 2021 in het vooruitzicht, met een budgetplafond en een beter verdienmodel voor de kleinere teams. Als je kijkt naar de waarde van een franchise – of dat nu in de NFL, in het Engelse rugby of in voetbal is – dan gaat die alleen maar omhoog. Ik denk dat hier hetzelfde staat te gebeuren."

De financiële injectie van Stroll zorgt voor nieuw elan bij Racing Point, het team dat al sinds 1991 als Jordan, Midland, Spyker en Force India actief is in de Formule 1. Zo wordt er flink wat extra personeel aangetrokken en wil de stal binnen twee jaar verhuizen naar een nieuwe, grotere faciliteit.

Met die plannen komt een nieuwe ambitie. Stroll legt de lat hoog: "Op korte termijn willen we blijven staan waar we nu staan. Op de middellange termijn moeten we strijden om de derde plek, in plaats van de vierde. Daarna, wanneer de regels zijn gewijzigd, hopen we één van de beste teams in de paddock te worden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen