190018-bah

Charles Leclerc start de Grand Prix van Bahrein morgen vanaf poleposition. De Ferrari-coureur uit Monaco was al het hele weekend snel en bleek ook in de kwalificatie niet te kloppen. De pole is de eerste voor de 21-jarige Leclerc die morgen pas zijn 23ste Grand Prix rijdt.

Leclerc versloeg zijn teamgenoot Sebastian Vettel met twee tienden. Lewis Hamilton start vanaf P3. Max Verstappen vertrekt morgen vanaf P5.

Q1: Hulkenberg verrassend uitgeschakeld

Alexander Albon was namens Toro Rosso de eerste die naar buiten ging, gevolgd door beide Williams-rijders Robert Kubica en George Russell. De Thai liet direct een tijd noteren, maar niet lang daarna waren het Leclerc en Vettel die als eerste echt snel waren en de rest van het veld op een seconde reden: 1:28,495 en 1:28,733.

Net als in de derde vrije training bleef Verstappen lang binnen. De Nederlander kwam pas een minuut of acht na het begin van de eerste sessie de baan op en zette voor de zekerheid een eerste tijd neer: 1:29,579, op dat moment goed voor P6.

Met nog twee minuten te gaan volgde voor de meeste coureurs een tweede en laatste poging om hun tijden te verbeteren. Onder andere Verstappen, Vettel, Bottas en Hamilton hadden echter genoeg gezien en besloten binnen te blijven.

Uiteindelijk waren Giovinazzi (Alfa Romeo), Hülkenberg (Renault), Stroll (Racing Point), Kubica (Williams) en Russell (Williams) de eerste afvallers van de dag.

Q2: Gasly niet door naar derde sessie

Bottas nam in Q2 het heft in handen door als eerste naar buiten te gaan, gevolgd door onder andere Hamilton. De Ferrari's besloten nog even te wachten en draaiden een minuutje later de baan op. Mede daardoor konden beide Mercedes-coureurs als eerste snelle tijden neerzetten. Leclerc dook vervolgens naar een 1:28,046, terwijl Verstappen niet verder kwam dan 1:29,143 en een voorlopig vijfde plaats. Opvallend snel op dat moment was Kevin Magnussen in de Haas op P4.

Aan het einde van de sessie stonden Ricciardo (Renault), Albon (Toro Rosso), Gasly (Red Bull), Perez (Racing Point) en Kvyat (Toro Rosso) met lege handen.

Q3: Leclerc pakt zijn eerste poleposition

De derde sessie werd afgetrapt door Magnussen en Kimi Raikkonen. Het was echter Leclerc die al snel een vlammende 1:27,958 liet aantekenen, de snelste tijd van het hele weekend en precies dezelfde tijd als de poleposition van Vettel vorig jaar. Verstappen bleef lang in de garage staan en kwam pas 2,5 minuut voor tijd naar buiten. Ook de rest van het veld was op dat moment op de baan voor een laatste ultieme poging.

Nadat de stofwolken waren opgetrokken waren het Leclerc (1:27,866) Vettel (1:28,160) en Hamilton (1:28,190) die de top drie vormden. Verstappen klokte uiteindelijk de vijfde tijd: 1:28,752.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Bahrein:

D26zrY5WwAAHDbT
(c) Formula 1

De Grand Prix van Bahrein start morgen om 17:10 uur Nederlandse tijd. Het commentaar van Olav Mol is zoals altijd te beluisteren in de Grand Prix Radio-app. Vergeet niet dat vannacht de zomertijd ingaat: de klok dus een uur vooruit zetten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen