Leclerc jaagt met Sauber op beste resultaat sinds 2013

dcd1809no27

Door alle tumult rondom de Grand Prix van Brazilië vanwege het incident tussen Max Verstappen en Esteban Ocon, zou je bijna de puike prestatie van Charles Leclerc over het hoofd zien. De jonge Monegask wist met zijn Sauber namelijk als best-of-the-rest te finishen en kwam op een zeer verdienstelijke zevende positie over de finish.

Wederom liet Leclerc zien waarom Ferrari volgend jaar voor zijn diensten heeft gekozen. Na een indrukwekkende kwalificatie waarbij zowel hij als zijn teamgenoot Marcus Ericsson zich in de top zeven hadden gekwalificeerd, wist Leclerc ook in de race te imponeren. "In ben heel blij hoe de race verliep. Als zevende finishen is een positief resultaat waar we tevreden mee kunnen zijn," aldus de 21-jarige coureur.

Hij werd net als in de vorige race in Mexico zevende en bezorgde zo zijn team wederom de broodnodige punten. Met nog één race te gaan staat Sauber op de achtste plek in het constructeurskampioenschap. Het heeft zes punten achterstand op Racing Point Force India en negen punten voorsprong op Toro Rosso. Mocht Sauber deze plaats vast kunnen houden, dan is dat hun beste resultaat sinds 2013. "Om meer punten aan ons totaal toe te voegen zodat we onze achtste plaats kunnen consolideren, geeft een positief gevoel voor het hele team. Ik kijk uit naar wat we kunnen doen in Abu Dhabi," besloot Leclerc.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen