Leclerc: ''Moeilijk om naar Spa terug te keren''

190015_sin

Charles Leclerc vindt het moeilijk om dit jaar terug te keren naar circuit Spa-Francorchamps. Het is namelijk een jaar geleden dat Anthoine Hubert overleed, na een enorme crash tijdens de hoofdrace in de Formule 2. Ook Pierre Gasly zal vaak aan zijn vriend moeten denken dit weekend.

Leclerc pakte vorig jaar zijn eerste overwinning in de Formule 1, 24 uur nadat Hubert was overleden.

''Spa-Francorchamps heeft een speciaal plekje in mijn hart'', vertelt hij aan de BBC. ''Terwijl ik hier mijn eerste overwinning pakte, verloren we vorig jaar ook onze vriend Anthoine. Hij zal in onze gedachten zijn."

Gasly, ook een jeugdvriend van Hubert, zal vaak aan zijn maatje moeten denken en hij hoopt dat anderen daar ook de tijd voor zullen nemen.

''Spa is mijn favoriete circuit en racen door al die snelle bochten is geweldig. Ik geniet er echt van om er te rijden en heb daar in het verleden geweldige races gehad. Maar dit jaar zal de terugkeer naar België ook een triest moment zijn, want het is pas een jaar geleden dat Anthoine overleed na dat vreselijke ongeval in de F2-race in Spa.''

"Ik kende hem al sinds ik zeven jaar oud was in de karting, we zaten op dezelfde school die samen werd georganiseerd door de Franse autosportfederatie. Van mijn dertiende tot mijn negentiende, deelden we zes jaar lang een appartement. Ik denk dat iedereen in de paddock de tijd zal nemen om aan hem te denken'', besluit Gasly.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden