Leclerc teleurgesteld over snelheid in sprintkwalificatie

210140-scuderia-ferrari-brazilian-gp-thursday-gallery

Charles Leclerc begint de Grand Prix van Brazilië vanaf plaats zes. Hoewel hij een geweldig gevecht met Lando Norris neerzette, had hij in tegenstelling tot zijn teamgenoot Carlos Sainz niet dezelfde snelheid. Daar is de Monegask zelf ook niet tevreden mee.

"Het was een leuk gevecht, maar ik worstelde de hele race met de voorbanden", zegt Leclerc tegenover Ziggo Sport na afloop van de sprintkwalificatie. Leclerc vocht tijdens de race hard voor de vijfde positie met Norris, maar hij verloor uiteindelijk die plek aan Norris en even later ook nog een plek aan Lewis Hamilton. Hij is niet tevreden met hoe zijn race is verlopen en snapt ook niet goed waarom hij niet een goede snelheid had. Dat terwijl Sainz de sprintkwalificatie als derde eindigde. Het was dus een moeilijke dag voor de Monegask.

Problemen met banden

Leclerc reed de sprintkwalificatie op medium banden, maar weet niet zeker of dat de juiste keuze is geweest. De softs zijn volgens hem wel beter geweest voor de start, maar hij verwachtte dat de mediums later in de race voordeliger waren. Helaas was dat voor hem niet het geval en moest hij genoegen nemen met de zevende plaats. Hij schuift voor de race één plaats omhoog, vanwege de gridstraf voor Lewis Hamilton. "Ik worstelde gewoon met de mediums en dat is best raar", aldus Leclerc.

Lees ook: Carlos Sainz: “Tot het einde last gehad van mijn banden”

Lees ook: Lando Norris: “Het was goed genoeg, ik ben er blij mee”

Lees ook: Hamilton hoopt inhaalrace op zondag te herhalen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen