L'Equipe weet het zeker: 'Red Bull kiest voor Honda'

AP-1VRXFN1NS1W11_news

Volgens de Franse krant L'Equipe - doorgaans goed ingevoerd op Formule 1-gebied en zeker als het om Renault gaat - heeft Red Bull de knoop eindelijk doorgehakt: de renstal van Max Verstappen en Daniel Ricciardo rijdt volgend seizoen met Honda-motoren.

Red Bull zou later op dinsdag het nieuws officieel bekendmaken. Eerder meldden Duitse media al dat de energiedrankjesfabrikant voor de Japanners zou kiezen.

Renault levert al sinds 2007 krachtbronnen aan Red Bull, maar het contract tussen de twee partijen loopt na dit seizoen af. Red Bull en Renault veroverden met Sebastian Vettel vier wereldtitels bij zowel de rijders als constructeurs. Door tegenvallende prestaties zijn de verhoudingen tussen de twee sinds 2014 flink verslechterd.

Eerder dit jaar voerde het team van Verstappen al officiële gesprekken met Honda over een mogelijke motordeal. Dochterteam Toro Rosso rijdt dit jaar naar tevredenheid met een motor van de Japanse fabrikant.

Tot vorig jaar maakte McLaren gebruik van Honda-motoren, maar die samenwerking verliep bepaald niet succesvol. Het Engelse team maakte de overstap naar een krachtbron van Renault.

De Franse fabrikant stelde eerder een deadline van eind mei voor de beslissing van Red Bull, maar het team had daar lak aan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen