M207394

Lewis Hamilton is voor de zevende keer winnaar geworden van de Grand Prix van Hongarije. De regerend wereldkampioen was de race als derde gestart achter Max Verstappen en Valtteri Bottas, maar wist vlak voor het einde door een uitgekiende pitstopstrategie het duel in zijn voordeel te beslissen.

Na afloop dankte de vermoeide Engelsman voor de camera met Sky Sports F1 uitgebreid zijn team: "Ik ben enorm dankbaar voor deze dag en voor het team dat in mij blijft geloven. We zijn zeven jaar samen en het verveelt nooit. Dit voelt als een nieuwe overwinning voor ons en dit zou onmogelijk zijn zonder de mensen in de fabriek."

Hamilton keek terug op een harde, maar faire race met Verstappen: "We hadden het hele weekend remproblemen en ik maakte me wat zorgen. We hebben wat dingen aangepast en dat werkte niet echt dus ik moest erg opletten om mijn remmen niet te veel te gebruiken. Maar het team zei 'blijf de druk opvoeren' en dat heb ik gedaan. Het gat werd kleiner en kleiner: het waren eigenlijk allemaal kwalificatierondes. Ik denk dat als Niki [Lauda] hier was geweest hij zijn pet zou hebben afgenomen."

Hamilton gaat als leider in het kampioenschap met een voorsprong van 62 punten op Valtteri Bottas de zomerstop in.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden