M133921

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven. Na de zeer zwakke kwalificatie had hij dit waarschijnlijk niet meer verwacht. De Brit had een goede start en profiteerde optimaal van de startcrash van Kimi Raikkonen, Max Verstappen en Sebastian Vettel.

Voor de start leek het de race van Max Verstappen te worden. Vlak voordat de lichten op groen gingen, begon het te regenen. Helaas duurde de wedstrijd slechts enkele honderden meters voor de Nederlander. Hij kwam vlak na de start in een Ferrari-sandwich. Raikkonen kwam te vroeg naar binnen waardoor hij de Red Bull-coureur raakte. Raikkonen tikte daardoor ook Vettel aan. Vervolgens crashte Raikkonen weer in de Nederlander waardoor beide coureurs eindigde in de bandenstapels. Ook voor Vettel was het direct einde wedstrijd.

Toen alle stofwolken waren opgetrokken reed Hamilton op P1 en Daniel Ricciardo op P2 achter de safetycar. De Brit kwam vervolgens geen moment meer in de problemen. Ook twee nieuwe safetycar-situaties brachten de Mercedes-coureur niet meer in de problemen. Ricciardo kon de Brit geen enkel moment onder druk zetten. Achter de Australiër werd Valtteri Bottas derde. Hamilton staat door de overwinning nu 28 punten voor op Vettel.

De Grand Prix van Singapore kende verder een aantal verrassende klasseringen. Carlos Sainz reed naar een knappe vierde plaats. Jolyon Palmer scoorde op de zesde plaats zijn eerste punten van het seizoen. Stoffel Vandoorne kwam als zevende over de meet.

https://twitter.com/F1/status/909419577762828288

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen