Lewis Hamilton: "De laatste ronde was geweldig"

M290913

De strijd om het kampioenschap gaat verder op het circuit van Losail in Qatar. Tijdens de kwalificatie kwam Lewis Hamilton sterk voor de dag door pole position te pakken. Met een verschil van bijna een halve seconde op Max Verstappen was Hamilton de snelste. Hiermee heeft de Brit de 102e pole position uit zijn Formule 1-carrière behaald. 

Na afloop van de kwalificatie vertelde Hamilton tijdens het podiuminterview met David Coulthard dat hij zich afgelopen donderdag en vrijdag niet goed voelde. "Ik had het moeilijk tijdens de trainingen en ik was er niet helemaal bij." Uiteindelijk heeft de Brit tot middernacht samengewerkt met zijn engineers om punten te vinden waar de Mercedes-coureur zich kon verbeteren. "We hebben wat aanpassingen gedaan voor VT3 en dat bleek goed uit te pakken. Toen was het van belang om die lijn door te trekken naar de kwalificatie."

'Geen last van verkeer'

Hamilton sprak tevreden over de timing van het team. "Ik ben dankbaar voor de timing toen het team me de baan op stuurde, want we hadden geen last van verkeer." Verder voelde de Brit zich voldaan vanwege de laatste ronde. "De laatste ronde was geweldig. Het circuit is ontzettend snel in zowel de medium als hoge snelheidsbochten. Het voelde goed." Tot slot veronderstelde Hamilton dat het niet makkelijk is om goed te presteren na de kleine hoeveelheid oefening die ze hebben gehad op het circuit.

Lees ook: Lewis Hamilton pakt pole position in Qatar

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Qatar VT1 en VT2

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Qatar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen