Lewis Hamilton: "Fysiek en mentaal lastige race"

M265870

Na een spannende strijd was het Lewis Hamilton die de winst pakte in Portugal. De Brit startte als tweede en raakte verwikkeld in gevechten met Valtteri Bottas en Max Verstappen, maar wist als sterkste uit de strijd te komen. De Mercedes-coureur vertelt bij Formula 1 over de zware race.

"Het was zowel fysiek als mentaal gezien een lastige race", begint Hamilton. "Er stond veel wind, dus het is makkelijk om ergens een fout te maken. Ik had niet zo'n goede start als Valtteri en toen had ik ook nog een slechte herstart, dat was echt niet goed." Bij de herstart leek Hamilton niet helemaal goed op te letten, waardoor Verstappen meteen toesloeg. De Nederlander kwam langszij en haalde de Brit in.

Bottas / Hamilton / Verstappen / Mercedes / Red Bull / Portugal / Portimao / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Wolfgang Wilhelm)

"Ik moest mezelf enorm goed positioneren", vertelt Hamilton over hoe hij Verstappen weer terug in wilde halen. "Ik weet niet precies meer hoe het ging, maar volgens mij maakte Max een klein foutje. Ik zat dicht in de buurt en dat was de perfecte kans om hem in te halen." Ook teamgenoot Valtteri Bottas moest op de baan ingehaald worden, maar daar deinsde Hamilton zeker niet voor terug. "Bij Valtteri moest ik juist zo snel mogelijk mijn move maken voor de banden eraan gingen. Het lukte me net om hem in bocht 1 in te halen."

Focus op fysio en herstel

Nu de grand prix achter de rug is, zal Hamilton een aantal dagen pakken om te herstellen. Veel tijd om uit te rusten is er echter niet, volgend weekend komt het Formule 1-circus namelijk alweer in actie in Spanje. "De komende paar dagen gaan we even naar huis. Angela (Cullen, de fysio van Hamilton red.) zal veel bij me zijn en ik zal heel veel fysio doen om te herstellen. We zullen er alles aan doen om weer klaar te zijn voor de volgende race", legt Hamilton zijn plannen voor de komende dagen uit. "Daarnaast is er nog een debrief. Er zijn nog veel dingen die beter kunnen, vandaag was zeker niet perfect."

Lees ook: Verstappen verbaasd over schrappen snelste ronde

Lees ook: Sergio Pérez: “Zat te lang vast achter Norris”

Lees ook: GP van Portugal: Lewis Hamilton wint op Portimao

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden