Lewis Hamilton gaat gesprek aan met wedstrijdleiding

1920x1080-Sebastian-Vettel-Ferrari-GP-Azerbeidzjan-2018

Lewis Hamilton gaat wedstrijdleider Charlie Whiting om opheldering vragen. De Brit meent dat Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan de reglementen omtrent de safety car heeft overtreden.

Na de eerste safety car vertraagde Vettel het veld en wachtte tot het laatst mogelijke moment om te versnellen in een poging de afstand naar de eerste bocht tot een minimum te beperken en te voorkomen dat anderen zouden profiteren van zijn slipstream.

Leiding grijpt niet in

Hamilton liet tijdens de race over de boordradio al zijn ongenoegen over de gang van zaken blijken, maar de wedstrijdleiding besloot niet in te ingrijpen, nadat het de situatie had beoordeeld.

"De regels zijn: als de safety car er vandoor gaat, mag je niet gas geven en dan remmen", zegt Hamilton in gesprek met het Britse Autosport. "In Australië accelereerde Sebastian en trapte vervolgens op de rem. Ik knalde toen bijna achterop bij hem. En in Baku deed hij het vier keer."

Precedent

"Ik denk dat ik met Charlie moet praten, want ik begrijp het niet helemaal. Wat ik ervan heb begrepen heeft Charlie het aan de stewards overgelaten en die hebben er niets aan gedaan. Er kan dus zo een precedent geschept worden en dan kan straks iedereen die aan de leiding rijdt tijdens een safety car gas geven en remmen, gas geven en remmen en gas geven en remmen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen