Lewis Hamilton: "Goed gevecht met Pérez"

M287115

Het team van Mercedes hoopte op een goed resultaat bij de Grand Prix van Mexico om het gat te dichten naar Max Verstappen. Door een gedurfde en sterke start van de Nederlander, lukte het Lewis Hamilton niet om hem voor te blijven. Uiteindelijk was de Red Bull van Verstappen té snel voor de Brit en werd hij tweede.

Hamilton ging de race als tweede van start, achter zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Beide Mercedes-bolides werden in de eerste bocht ingehaald door Verstappen waardoor het team de koppositie direct kwijt was. Doordat Bottas werd aangetikt door Daniel Ricciardo, stond Hamilton er helemaal alleen voor. Gedurende de race liep de achterstand op Verstappen alleen maar op en aangezien Sergio Pérez een goed ritme te pakken had, moest de Brit meer naar achteren kijken dan naar voren. Tijdens het podiuminterview vertelde Hamilton dat hij alles heeft gegeven en tevreden is met zijn resultaat. "De Red Bull was snel dit weekend en we konden er niet veel aan doen. Ik heb alles gegeven."

'Goed gevecht met Pérez'

Hamilton veronderstelde dat hij wel heeft genoten van de race. "Ik had een goed gevecht met Sergio Pérez. Het toont aan hoe goed de auto is van Red Bull als hij zo dichtbij komt en me bij kan houden." Volgens Hamilton was het niet moeilijk om met de druk van alle Mexicaanse fans om te gaan. "Ik heb dat al heel vaak ervaren, dus het was gemakkelijk om vol te houden."

Lees ook: Max Verstappen over P1: "Zo laat mogelijk geremd"

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Lees ook: Lewis Hamilton hamert op wederzijds respect in titelstrijd

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden