Lewis Hamilton: 'halve seconde achter Ferrari'

D0axUELXgAEfjiG

Lewis Hamilton denkt dat Ferrari de zaken momenteel beter voor elkaar heeft dan zijn eigen team Mercedes en zeker een halve seconde sneller is. De regerend wereldkampioen stond vanmiddag - voordat hij vanmiddag de W10 instapt - de pers te woord.

Het ging in het motorhome van Mercedes veel over Ferrari: "Hun snelheid is erg goed op het moment. Ik denk dat ze op het moment potentieel een halve seconde sneller zijn", aldus Hamilton die niet zeker weet of zijn team dat gat voor Melbourne gedicht heeft: "We kunnen nog wat aanpassingen doen, maar er is natuurlijk niet veel tijd meer. We hopen in de komende weken in ieder geval nog een tiende te vinden, maar we weten waarschijnlijk pas na vier races waar we precies staan."

Mercedes zal dus opnieuw een inhaalslag moeten maken, maar de stal is daar klaar voor: "De auto heeft de potentie om beter te worden. Ik heb vertrouwen in het team dat het gaat lukken. Maar Ferrari... hun snelheid is erg, erg goed op het moment, dus de uitdaging is groter dan ooit."

Ook vorig jaar begon Ferrari met een voorsprong aan het seizoen. Volgens Hamilton is daar een eenvoudige verklaring voor te vinden: "We hebben het hele jaar door een grote groep mensen die werkt aan het winnen van titels. Op het moment dat je de titel niet meer kunt winnen dan ga je een deel van die mensen vast aan de auto van het komende jaar laten werken. Dus waarschijnlijk zijn ze zeker een maand eerder begonnen met de nieuwe auto, terwijl wij nog bezig waren de titel te winnen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden