Lewis Hamilton hamert op wederzijds respect in titelstrijd

M286916

Lewis Hamilton vindt het belangrijk dat er respect blijft tussen hem en Max Verstappen in de titelstrijd. Verstappen staat momenteel met 12 punten voor op de Brit. Met nog maar vijf races te gaan in het 2021-seizoen stijgt de spanning. Respect blijft de basis volgens de zevenvoudig wereldkampioen.

Tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Mexico werd de Brit gevraagd hoe hij zich voelt in de titelstrijd. Omdat dit niet zijn eerste kampioensstrijd is hamert Hamilton op respect tussen coureurs. "Ik probeer gewoon positief en kalm te blijven. En vooral respectvol te zijn tegenover de coureurs waar ik mee vecht."

Hij vindt het daarom jammer dat sommige coureurs geen rekening houden met het feit dat teamradio's voor iedereen te horen zijn. Daarmee geven ze volgens hem geen goed voorbeeld aan de jonge fans die tegen hen op kijken. Daarom probeert de Brit eventuele 'slechte' opmerkingen voor zich te houden.

Max Verstappen / Lewis Hamilton / Persconferentie / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Andy Hone - Pool/Getty Images)

Strijd met Verstappen

Dat Hamilton dit jaar wat rustiger reageert op alle commotie in de strijd heeft volgens hem te maken met zijn ervaring. Hij zegt dat hij weet dat het voor Verstappen een lange tijd geleden is sinds hij voor het laatste een kampioenschap heeft gewonnen. Hij snapt hoe het voelt om te vechten voor een eerste wereldtitel in de Formule 1 en ook welke druk daarbij hoort.

"Ik had niet anders van Max verwacht. Hij is nog jong en hij gaat in het komende decennium nog enorm groeien. Iets waar iedereen naar uitkijkt. Ik probeer gewoon het goede voorbeeld te geven. Er zijn veel jonge coureurs die naar me opkijken en dat is belangrijk voor me."

Lees ook: Hamilton over tweede startplek: “Enorme verrassing”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Een van mijn beste ronden ooit”

Lees ook: Max Verstappen: “P3 beter dan P2”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden