Lewis Hamilton: "Heb alles gegeven"

M285890

Vanaf de tweede positie ging Lewis Hamilton de Grand Prix van Amerika van start. Bij de eerste bocht wist hij de leiding over te nemen in de race. Toch lukte het de Brit niet om dit vast te houden wegens de strategische keuzes van Red Bull Racing. Hamilton werd uiteindelijk tweede.  

In een interview met Jenson Button veronderstelde Hamilton dat het een zware race was. "Ik had een goede start en ik heb echt alles gegeven." Ondanks dat de Brit alles gegeven had, was het niet voldoende om een overwinning binnen te slepen. "Red Bull had de overhand. Meer zat er niet in." Daarnaast vertelde de Brit aan Ziggo Sport dat Verstappen al helemaal als eerste was geëindigd als het hem niet was gelukt om de leiding over te nemen in de eerste ronde. "Ze waren gewoon te snel."

'Hopelijk meer races hier'

Hamilton gaf duidelijk aan dat hij heeft genoten van de fans in Amerika. "Het is een eer om te performen voor jullie. Hopelijk blijft de sport groeien, want de fans zijn geweldig hier." Met het oog op het raceseizoen van 2022 staat er ook al een extra race in Amerika gepland, namelijk in Miami.

Lees ook: Max Verstappen: "Laatste ronden waren leuk"

Lees ook: Verstappen wint GP van Amerika na spannend gevecht

Lees ook: Pérez had het zwaar: "Drinksysteem werkte na ronde één al niet meer"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden