Lewis Hamilton: ik ben klaar voor de strijd met Norris en Leclerc

Hamilton helm Austin 2023

Lewis Hamilton is tweede geworden tijdens de sprintrace in Austin. Hij startte vanaf de derde plek en wist door zijn goede start tot de tweede plek te komen. De nieuwe updates bieden perspectief, hij is er dan ook klaar voor om tijdens de race te strijden met Norris en Leclerc.

Lewis Hamilton is als tweede over de streep gekomen tijdens de sprintrace voor de Grand Prix van Amerika. De Mercedes coureur startte vanaf de derde plek, maar was goed weg. Hierdoor kon hij Leclerc gemakkelijk passeren en eindigde hij op de tweede plek. Mercedes heeft voor deze race updates meegenomen die lijken te werken. Hamilton is dan ook klaar voor de strijd met Norris en Leclerc. 

Strijd

De start van Hamilton viel niet tegen. Hij had een goede battle met Leclerc, maar kwam snel voorbij de Monegask. Daarna wist hij bij Verstappen in de DRS te komen, maar zijn pace was niet sterk genoeg om er aan voorbij te gaan. Hamilton erkent dan ook dat de pace van de Red Bull niet te ontkennen valt.Ik had een goede start richting bocht 1, met een goede battle met Leclerc. Ik probeerde uiteindelijk met DRS dichterbij Verstappen te komen, maar hun pace valt niet te ontkennen."

Updates

Mercedes heeft voor het raceweekend updates meegebracht. Hiermee hopen ze dichterbij McLaren en Ferrari te komen. Volgens Hamilton lijken ze te werken. Hij hoopt tijdens de race Verstappen lang achter zich te kunnen houden en de strijd aan te kunnen gaan met Leclerc en Norris, die voor hem starten. "Het helpt dat Verstappen achter ons start. Hierdoor kan ik dichterbij Leclerc en Norris komen. Ik ben er klaar voor om de strijd met hun aan te gaan. Door de updates is onze pace vergelijkbaar met die van hun."

Lees ook: Max Verstappen snelt naar pole position voor sprintrace in Austin

Lees ook: Max Verstappen wint de sprintrace in Amerika

Lees ook: Race Gemist: F1-Verenigde-Staten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden