LewisHamilton

Lewis Hamilton reist vol vertrouwen af naar Baku waar komend weekend de Grand Prix van Azerbeidzjan wordt verreden. De regerend wereldkampioen van Mercedes finishte in de eerste drie races van het seizoen één keer op de tweede en twee maal op de eerste plaats en heeft in het kampioenschap een degelijke voorsprong op zijn grootste concurrent Sebastian Vettel.

Toch is er geen tijd om achterover te leunen, aldus de 34-jarige coureur tegenover Sky Sports F1: "Ik ga naar Baku met het idee om mijn prestatie van vorig jaar te verbeteren." Een jaar geleden won Hamilton de race in de stad aan de Kaspische Zee, maar hij kreeg die overwinning min of meer in de schoot geworpen nadat Vettel zich verremde en Valtteri Bottas vlak voor het einde een lekke band kreeg. In 2016 en 2017 finishte de Engelsman niet eens op het podium in Baku. "Het is een fantastische baan, maar als ik eerlijk ben dan heb ik het er best wel moeilijk, vooral vorig jaar. Ik had veel geluk dat ik won, maar ik was het hele weekend niet snel genoeg."

Opmerkelijk genoeg is Hamilton niet de enige topcoureur die het zwaar heeft in Baku. De afgelopen drie Grands Prix waren er flink wat verrassingen. Dat is ook te zien aan het lijstje podiumkandidaten. Daaruit blijkt dat Sergio Perez met twee podiumfinishes (P3 in 2016 en 2018) de meeste constante rijder is in Baku. De overige zeven podiumplaatsen werden in de afgelopen drie jaar door zeven verschillende coureurs ingenomen.

2016 (GP van Europa)

  1. Nico Rosberg
  2. Sebastian Vettel
  3. Sergio Perez

2017 (GP van Azerbeidzjan)

  1. Daniel Ricciardo
  2. Valtteri Bottas
  3. Lance Stroll

2018 (GP van Azerbeidzjan)

  1. Lewis Hamilton
  2. Kimi Raikkonen
  3. Sergio Perez

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden