Lewis Hamilton: "Max gaf me geen ruimte"

M276156

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. De Mercedes-coureur had vlak na de start een clash met Max Verstappen, wat resulteerde in een gigantisch harde crash voor de Nederlander. Hamilton kreeg daar uiteindelijk een tien seconden straf voor, maar leek toch te vinden dat hij niet de schuldige was. 

"Het was een fysiek moeilijke race met erg warm weer. Dit is het beste thuispubliek ooit", begint de Brit tegenover Formula 1. Meteen na het uitstappen zwaaide hij uitgebreid met de Union Jack in zijn handen naar de fans. "Het was lastig. Ik heb de afgelopen race alles gegeven om de prestaties te verbeteren."

Crash met Verstappen

Meteen na de start was Hamilton in gevecht met Verstappen. Het tweetal racete wiel aan wiel, maar liet elkaar wel in leven tot ze aankwamen in Copse. Hamilton reed op het vuil en onderstuurde, hij reed daarbij een klein stukje naast Max aan de binnenkant van de bocht en tikte de achterband van de Nederlander aan.

Verstappen vloog enorm hard de baan af, door het grind, de muur in. De crash was zo hard dat het even duurde voor de Nederlander uit kon stappen, omdat hij niet stabiel op zijn benen stond. Na de crash zou de Red Bull-coureur vooral last van zijn benen hebben gehad. Verstappen is inmiddels uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor een CT-scan, zo vertelde Jos Verstappen tegenover F1-pitreporter Jack Plooij.

'Max is erg agressief'

Na lang overleg van de stewards kreeg Hamilton vlak na de herstart een straf van tien seconden. De Brit loste deze bij de eerste pitstop in en wist zich een weg terug te vechten naar de overwinning. Bij het podiuminterview vroeg Jenson Button, Lewis Hamilton naar de crash. "Ik probeer gevechten met Max altijd goed te benaderen. Hij is namelijk erg agressief", vertelt de Brit. "Ik zat volledig naast hem en hij gaf me geen ruimte. Ongeacht of ik het wel of niet met de straf eens ben, accepteer ik het."

Na afloop van de podiumceremonie ging Hamilton bij Ziggo Sport wat dieper in op het incident. "Ik dook in een gat. Ik zat half naast hem en we botsten", analyseert de Brit. "Dat soort dingen gebeuren. Ik hoorde dat Max in het ziekenhuis is en ik denk aan hem. Je wilt nooit dat dit gebeurt."

'Je bent met zijn tweeën, dus je hebt alle twee schuld'

De Mercedes-coureur is duidelijk aangedaan door het nieuws dat de Nederlander naar het ziekenhuis is. Toch heeft hij geen spijt van zijn acties. "Ik heb geen spijt vandaag, alleen van de botsing. We gaven allebei alles en we wilden niks toegeven", verklaart Hamilton. Hij stelt dat je nooit alles goed kunt doen. Hij vindt dan ook niet dat de schuld van het incident bij één iemand ligt. "Je bent met zijn tweeën, dus je hebt alle twee schuld. Het is niet aan mij om te zeggen wie er meer of minder schuld had. Ik kreeg de straf en daarna moest ik doorgaan en mijn werk doen.

Lees ook: Unieke F1-beelden van Olav Mol via Instagram Grand Prix Radio

Lees ook: Zhou wint Feature Race Formule 2, Verschoor vierde

Lees ook: Lewis Hamilton wint GP Groot-Brittannië na crash met Verstappen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden