Lewis Hamilton: "Max wist dat hij bocht niet zou halen"

M279568

Lewis Hamilton is ervan overtuigd dat hij Max Verstappen genoeg ruimte gaf. De twee rivalen voor het wereldkampioenschap van 2021 raakten elkaar tijdens de Grand Prix van Italië. Verstappen belandde bovenop Hamilton en de twee konden daardoor noodgedwongen hun race niet voortzetten. Voordat hij zich bij de stewards moest melden sprak hij over het incident.

De zevenvoudig wereldkampioen gaf antwoord op de vraag hoe het met hem ging: "Ik ben een beetje stijf, heb wat last van mijn nek, maar het komt vast goed". “We hadden een beetje een langzame pitstop, maar ik kwam de pits uit en reed naar bocht 1. Ik zorgde ervoor dat er nog ruimte was voor een auto aan de buitenkant. Ik lag vóór toen we de bocht in gingen," zo vertelde Hamilton tegenover F1.com.

"Max ging volgens mij over de tweede kerbstone, hij wist op dat moment waarschijnlijk al dat hij de bocht niet zou halen en knalde tegen mij aan. Toen stond hij ineens bovenop me. Het is zeker ongelukkig. We zullen het met de stewards bespreken", aldus de Mercedes-coureur.

Hamilton vertelde ook dat hij probeerde om zijn auto onder de Red Bull vandaan te halen en daarna zijn race te vervolgen, maar dat mocht niet baten. “Ik voelde me niet goed, maar ik had nog de hoop dat ik weg kon, maar de auto was gewoon kapot. Het had toch geen verschil gemaakt.”

Op de vraag hoe het nu verder moet tussen de twee, bleef Hamilton lang stil. Na de lange stilte volgde toch een antwoord: “Ik weet het niet.”

Inmiddels is bekend geworden dat Max Verstappen een gridstraf heeft ontvangen als resultaat van dit incident. Hij zal deze gridstraf moeten incasseren in de komende race in Rusland. Daarnaast heeft hij ook twee strafpunten op zijn licentie gekregen.

Lees ook: BREAKING: Gridstraf voor Verstappen na crash met Hamilton

Lees ook: Ricciardo: “Had gevoel dat er iets goeds aan zat te komen”

Lees ook: Norris heel blij met P2: “Hebben hier jaren naartoe gewerkt”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen