Lewis Hamilton na kwalificatie Monza: "Elk punt telt"

M280401

Even leek het erop dat Lewis Hamilton de beste tijd zou neerzetten tijdens de kwalificatie in Italië, maar zijn teamgenoot was toch nét iets sneller. Het is bijna een jaar geleden dat beide Mercedes-coureurs zich samen voor de eerste startrij hebben gekwalificeerd. 

Tot nu toe oogt de Grand Prix van Italië zeer positief voor Mercedes. Het rijders-duo domineerde de kwalificatie door de eerste en tweede positie te bemachtigen. Na afloop van de kwalificatie sprak Hamilton tevreden over het resultaat. "Het ziet er goed uit voor ons. Tot het einde was ik snel, maar Valtteri was iets sneller." Daarnaast vindt de Brit dat Bottas het verdiend heeft.

'Elk punt telt'

Hamilton weet als geen ander hoe het is om een kampioenschap te verliezen met maar één punt minder dan de concurrent. Daarom is het ontzettend van belang om te strijden voor alle mogelijke punten. Tijdens de sprintkwalificatie worden ook een paar punten uitgedeeld, dus ook die zijn essentieel voor het winnen van het kampioenschap. "Elk punt telt", veronderstelde de Brit.

M280587-700x467
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Lees ook: Verstappen tevreden met tweede startrij voor sprintkwalificatie

Lees ook: Alfa Romeo en Aston Martin met speciale livery naar Monza

Lees ook: Valtteri Bottas: "Ik heb ervan genoten"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden