Lewis Hamilton na vierde plaats: 'vandaag was een ramp'

M153666

De Grand Prix van China werd niet de race waarop Lewis Hamilton had gehoopt. Hoewel de regerend wereldkampioen in de titelstrijd enkele punten inliep op concurrent Sebastian Vettel, was het optreden van de Mercedes-coureur dit weekend onder de maat.

Hamilton vertrok vanaf P4, vond tijdens de race nooit echt zijn tempo en zou waarschijnlijk op de zesde plaats zijn geëindigd als Max Verstappen en Sebastian Vettel niet met elkaar in aanraking waren gekomen.

Door die touche kon de Engelsman de schade nog enigszins beperkt houden tot een vierde plaats, maar die positie zal hem weinig troost hebben gebracht: "We presteren onder ons niveau. Vandaag was van mijn kant een ramp. Ik moet echt proberen dit om te draaien en weer op normaal niveau te presteren want anders verlies ik nog meer kostbare punten. Gelukkig gebeurden er voor ons een paar incidenten waardoor we in de strijd blijven."

Ook teambaas Toto Wolf was na afloop kritisch: "We waren dit weekend waarschijnlijk derde of vierde, als je naar het resultaat kijkt. Daar willen we niet staan. We moeten onze zaken weer op orde krijgen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen