Lewis Hamilton: 'ook zonder VSC hadden we een race gehad'

EFokdORW4AUu_pA

Het was even wennen voor Lewis Hamilton. De vijfvoudig wereldkampioen won vandaag de Grand Prix van Rusland en mocht voor het eerst sinds de Hongaarse GP op 4 augustus weer eens op het hoogste treetje van het podium klimmen.

Dat was hoog tijd, aldus de Engelsman na afloop: "Het voelt lang, zeker omdat we de zomerstop hebben gehad. Het is echt een teamprestatie vandaag." Die teampresentatie zat 'm vooral in een goede bandenstrategie. Als enige team in de top tien mocht Mercedes de race op de medium banden starten en dat maakte volgens Hamilton het verschil: "Als de safety car niet naar buiten had hoeven komen, hadden we onze eerste stint op de medium banden nog even doorgetrokken en dan waren we op softs terechtgekomen. Vettel had dan op de mediums gestaan en dan hadden we echt een race gehad."

Of het echt zover zou zijn gekomen zullen we nooit weten want Vettel viel uit met technische problemen. De daarop ingezette virtual safety care zorgde er voor dat Hamilton eerder dan gepland een pitstop kon maken die hem de leiding in handen gaf. Eenmaal vooraan op de soft banden was er geen houden meer aan en kon de regerend kampioen zonder al te veel zorgen naar de overwinning rijden.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden