Lewis Hamilton over P1: "Geweldige support"

M289506

Lewis Hamilton heeft een dijk van een race gereden op het circuit van Interlagos. Bij de Grand Prix van Brazilië wist de Brit zich van een tiende positie terug te vechten naar de overwinning. Inmiddels heeft Hamilton 101 Formule 1-overwinningen achter zijn naam staan. 

Ondanks een diskwalificatie na afloop van de kwalificatie en vijf plekken gridstraf bij de race was Hamilton oppermachtig. Binnen een mum van tijd sloot de Brit alweer aan bij Max Verstappen. Het zorgde voor een spektakel waarbij Hamilton in de laatste fase van de race de Nederlander in kon halen. Uiteindelijk was de Mercedes-bolide té snel en kwam Verstappen er niet meer aan te pas. Door de overwinning heeft Hamilton zijn achterstand in het kampioenschap verkleind tot 14 punten.

'Deze is voor mijn vader'

Bij het podiuminterview bedankte Hamilton zijn team voor het harde werk en de fans voor de geweldige support. "Ik ben dankbaar voor de support dit weekend. Ik heb dit niet meer ervaren sinds Silverstone", veronderstelde de Brit. "Vanuit de laatste positie op de grid en dan nogmaals een penalty, is naar mijn idee het moeilijkste weekend dat ik ooit gehad heb." Daarnaast droeg Hamilton de overwinning op aan zijn vader. "Mijn vader herinnerde mij aan 2004 toen ik met de Formule 3 in Bahrein reed en vanaf de laatste positie terug kon komen naar de tiende positie en vervolgens als eerste wist te finishen."

'Stop nooit met vechten'

Hamilton vertelde dat hij niet had verwacht het gat naar Verstappen te dichten. "Dingen gebeuren in ons nadeel, maar het laat zien dat we doorvechten ongeacht wat er gebeurt." "Stop nooit met vechten", was de quote waar de Brit zijn interview mee eindigde om aan te geven met welke inspiratie hij het weekend was ingegaan.

Lees ook: Hamilton wint GP van Brazilië na knappe inhaalrace

Lees ook: Leclerc teleurgesteld over snelheid in sprintkwalificatie

Lees ook: George Russell: "Ik ben geen fan van sprintkwalificatie"

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden