Lewis Hamilton over vertrek Newey: "Hij staat bij mij op nummer 1"

door Olav Veenhof
Newey en Hamilton

Lewis Hamilton ziet een samenwerking tussen hem en Adrian Newey zitten. Na het vertrek van de topdesigner bij Red Bull, liet de Mercedes-rijder weten dat hij hem graag volgend jaar bij Ferrari zou zien.

De Engelse topdesigner kondigde deze week na 18 jaar actief te zijn geweest bij Red Bull, het Oostenrijkse team te verlaten. Er zijn verschillende opties voor Adrian Newey, die vanwege te weinig waardering en de onrust binnen het team vertrekt bij Red Bull. 

Speculaties over Newey

Na het vertrek draait de geruchtenmolen op volle toeren. Adrian Newey heeft er nooit een geheim van gemaakt, dat hij graag een keer bij Ferrari wil werken. Daarbij heeft hij ook meermaals zijn bewondering voor Lewis Hamilton uitgesproken. In 2025 komen deze factoren samen, wat een mooie kans zou bieden voor beide partijen.

"Een absoluut icoon"

Newey is vanaf maart volgend jaar beschikbaar na de verplichte gardening leave. Dit is goed nieuws voor teams die hem willen strikken, want hij heeft nog genoeg  tijd om invloed uit te oefenen op de cruciale nieuwe regels voor auto's die komen in 2026. Lewis Hamilton is gecharmeerd van Newey en ziet hem graag bij Ferrari. "Als ik een lijst zou moeten maken met mensen met wie ik nog graag zou willen werken, staat Newey absoluut bovenaan", zo laat Hamilton weten op de persconferentie. De lach die te zien is, verraadt dat Hamilton meer weet dan wij op dit moment weten.

Bepalende factor

De lofzang van de zevenvoudig wereldkampioen over de topdesigner houdt niet op. "Die man heeft zo'n ongeloofelijke staat van dienst. Adrian is een bepalende factor in het ontwikkelen van auto's." Toch denkt Hamilton niet dat Red Bull zal gaan instorten door het vertrek van Newey. "De teams zijn zo gigantisch groot, het is niet één persoon die alles doet. Ik ben ervan overtuigd dat Red Bull ook zonder Newey goed blijft presteren."

 

Lees ook: Verstappen en Pérez reageren op vertrek Newey

Lees ook: Ricciardo zit niet te wachten op gesprek met Stroll: "Levert toch niks op"

Lees ook: Hülkenberg verklaart overstap naar Audi: "Deze stap is door Seidl gekomen"

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden