Ricciardo zit niet te wachten op gesprek met Stroll: "Levert toch niks op"

daniel ricciardo

Daniel Ricciardo zit niet te wachten op een gesprek met Aston Martin-coureur Lance Stroll, nadat de Canadees zijn excuses niet heeft aangeboden na het incident tussen de twee coureurs tijdens de Grand Prix van China.  

De Grand Prix van China heeft zijn sporen achtergelaten bij Daniel Ricciardo. De Australiër werd tijdens de herstart na de eerste safety car-situatie van achteren aangereden door Stroll. De Visa Cash App RB-coureur reed op dat moment op P9 en probeerde ondanks een bak schade nog door te rijden, maar moest uiteindelijk opgeven omdat zijn bolide te veel schade had.

Ricciardo zag zijn kans om voor het eerst in 2024 punten te halen in rook opgaan en was woest na afloop van de Grand Prix op het Shanghai International Circuit. Dat had vooral te maken met de nonchalante houding en de reactie van Stroll. De Canadees was zich namelijk van geen kwaad bewust en bleef zich verschuilen achter een 'harmonica-effect'. Bovendien zei de Canadees over de boardradio dat Ricciardo fout zat en noemde hem zelfs een idioot. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Ricciardo: "Een gesprek met Stroll gaat toch niks opleveren"

Het humeur van Ricciardo is in Miami weer als vanouds en dat komt vooral omdat hij uitkijkt naar dit weekend. "Ik voel me beter en ben in een beter humeur, omdat we opnieuw op een circuit zijn", begint de achtvoudig Grand Prix-winnaar zijn verhaal tegenover Motorsport.com. "Uiteraard was het super frustrerend om uit te vallen bij de vorige race en al helemaal als je ziet hoe dat tot stand kwam. Wanneer je de eindstreep niet haalt, wil je zo snel mogelijk weer in de auto zitten. Dus ik ben heel blij met het feit dat we dit weekend een sprintweekend hebben, want dat betekent ook twee races!"

Ricciardo laat ook weten niet met Stroll gesproken te hebben sinds het voorval op het Shanghai International Circuit. Gevraagd of hij graag nog een gesprek met de Canadees zou hebben, antwoordt Ricciardo het volgende: "Ik zou zeggen nee. Want het levert toch niets op. Als hij me een berichtje had gestuurd waarin hij had toegegeven dat hij een fout had gemaakt, dan had ik zijn excuses aanvaard. Het feit dat zelfs daar geen sprake van is geweest, zegt mij dat hij naar zijn beleving helemaal niets verkeerd heeft gedaan. Maar als hij morgen naast me zit in de rijdersbriefing en hij wil een gesprek met me aanknopen, zal ik hem niet negeren hoor."

De VCARB-coureur geeft aan zelf ook wel eens een fout niet te hebben toegegeven, maar is daar de laatste jaren veel zelfkritischer in geworden. "Ik heb in mijn jongere jaren ook vast weleens niet mijn fout toegegeven, maar de laatste jaren ben ik altijd zelfkritisch geweest. Zelfs als beide partijen evenveel schuld hebben, zou ik nog een berichtje sturen en iets zeggen als: ‘Sorry dat ik je dag heb verpest.’ Dat heb ik gedaan bij Kevin vorig jaar in Brazilië en bij Yuki twee jaar geleden in Mexico. Ook al heb ik het idee dat de schuld niet volledig bij mij ligt, dan nog stuur ik een bericht om de lucht een beetje te klaren. Ja, we zijn rivalen, maar dat betekent nog niet dat we ook vijanden van elkaar moeten zijn. Niet dat ik hem als vijand zie, want het was maar een incident en we hebben het inmiddels achter ons gelaten, maar dat is zoals ik hierin sta", aldus Ricciardo.

 

Lees ook: Hükenberg verklaart overstap naar Audi: "Deze stap is door seidl gekomen"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Miami

Lees ook: Toto Wolff ontkent meeting met Verstappen in Miami

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden