Lewis Hamilton pakt vijfde titel: 'Het was een vreselijke race'

10-saturday-monza

Lewis Hamilton is voor de vijfde keer in zijn carrière wereldkampioen Formule 1 geworden. De 33-jarige Engelsman evenaart daarmee het aantal wereldtitels van Juan Manuel Fangio. Alleen Michael Schumacher (7) heeft meer kampioenschappen achter zijn naam staan.

Hamilton reed vandaag een verre van vlekkeloze race: de Mercedes-coureur startte als derde achter beide Red Bulls, lag vlak na de start even eerste, maar liet zich in de eerste bocht uitremmen door de uiteindelijke winnaar Max Verstappen.

Daarna verliep de race voor Hamilton van kwaad tot erger: de Mercedes bleek al in de vrije trainingen niet de beste auto op het hooggelegen circuit in Mexico Stad en de bandenstrategie van de Zilverpijlen tijdens de race liet veel te wensen over. Hamilton zakte zelfs even weg naar de zesde plaats, maar wist onder andere door het uitvallen van Daniel Ricciardo op een vierde plaats te finishen.

Hamilton kende onderweg angstige momenten: "Het was een vreselijke race. Ik had een prima start en was naar voren aan het rijden, maar wat er daarna allemaal gebeurde: geen idee. Zowel Valtteri [Bottas] als ik waren aan het worstelen met de banden en eigenlijk alleen maar bezig met het thuisbrengen van de auto." Maar na afloop overheerste dan toch de blijdschap en het ongeloof: "Het voelt erg vreemd nu. Ik ben sinds mijn dertiende bij Mercedes en om dit nu te volbrengen, terwijl ook Fangio dit presteerde bij Mercedes is een onbeschrijfelijk gevoel. Het is op het moment allemaal wat onwerkelijk."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden