EF-IGZhX0AAFUwW

Lewis Hamilton is van mening dat het schrappen van de derde vrije training voor de Grand Prix van Japan er voor heeft gezorgd dat de eerste twee sessies veel beter uit de verf kwamen.

In verband met tyfoon Hagibis had de FIA voorafgaand aan de openingsdag van de race besloten om de zaterdagse derde training uit het programma te halen. Daardoor konden de teams vandaag wat meer sets banden gebruiken en dat is Hamilton prima bevallen: "Het was een veel betere vrijdag. Normaal hebben we maar twee sets per sessie, maar omdat we morgen niet kunnen rijden hebben we ook de twee sets banden die we voor morgen hadden gereserveerd gebruikt, een interessante les. Misschien moeten ze [de FIA] ons per weekend meer banden geven."

Met de extra banden konden de teams hun coureurs vandaag langer de baan op sturen en dat leverde meer data op. Maar ook voor het publiek zouden extra banden leuker zijn, aldus Hamilton: "Als we in elke sessie drie sets banden hebben dan zouden we elke sessie vanaf het begin kunnen rijden. Nu wachten we twintig minuten om naar buiten te gaan."

De regerend wereldkampioen eindigde vandaag in beide trainingen op een tweede plaats, achter teamgenoot Valtteri Bottas.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden