Lewis Hamilton: "Teleurgesteld in mezelf"

M281569

Tot het moment van de kwalificatie leek Mercedes heel erg sterk te zijn op het circuit van Sotsji, maar uiteindelijk kwam het team niet verder dan een vierde plek voor Lewis Hamilton. Voor het eerst sinds een hele lange tijd staat er geen Red Bull-coureur en geen Mercedes-coureur in de top-3 van de kwalificatie. 

Door een fout in Q3 was er nog net voldoende tijd om één ronde neer te zetten op slicks. De druk was erg hoog waardoor Hamilton te veel aan het pushen was en de achterkant van zijn auto verloor. "Ik had een goede pace tot het einde, maar een verkeerde inschatting pakte slecht uit. Het was een ramp." Logischerwijs is de Brit erg teleurgesteld in zichzelf en voelt hij zich schuldig tegenover het team. "Deze dingen gebeuren en het is niet erg om teleurgesteld te zijn in jezelf en om fouten te maken."

Lewis Hamilton / Mercedes / Rusland / Sotsji / Formule 1 / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Sebastian Kawka)

'Het lag aan mij'

Volgens de Brit had het in ieder geval niks te maken met de annulering van de derde vrije training. "Het lag gewoon aan mij. Ik was 100 procent gefocust, maar op dat ene moment kwam ik net iets té hard de pitlane inrijden." Doordat Hamilton zijn voorvleugel had beschadigd moest het vliegensvlug verwisseld worden door een nieuwe. Met nog maar een paar minuten op de klok kwam hij weer naar buiten. "We hebben tijd verloren en daardoor kon ik nog maar één ronde rijden. In die ronde was ik zoveel aan het pushen dat ik de achterkant van de auto verloor."

Het doel van de Brit is om van start te gaan op de plek waarvoor hij zich heeft gekwalificeerd. "Ik hoop dat de auto gerepareerd kan worden. Als ik kan starten vanaf de vierde plek, dan nemen we het vanaf daar", aldus Hamilton.

Lees ook: Sainz: "Heb goede tow nodig bij start van de race"

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Rusland

Lees ook: Norris over eerste pole: "Risico heeft vruchten afgeworpen" 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden