EDzA-NtWsAYhzdB

Ondanks twee half verregende vrije trainingen kijkt Lewis Hamilton terug op een redelijk geslaagde eerste dag van de Grand Prix van Italië. De regerend wereldkampioen was vierde in de eerste sessie en tweede in de tweede.

De dag begon met een vrij nutteloze eerste sessie, aldus Hamilton na afloop in de paddock: "Het is een vrij zinloze exercitie in de regen omdat je eigenlijk alleen maar risico's neemt en het nauwelijks iets oplevert. Je leert er dus niet veel van."

Maar in VT2 werd er meer gereden en in die sessie kon de Engelsman het tempo van de sterker geachte Ferrari's goed bijhouden: "Er is sinds de vorige race niet veel veranderd. Zij [Ferrari] zijn vrij snel in een rechte lijn, terwijl wij denk ik vrij sterk zijn in de racesnelheid. Maar eigenlijk zitten we wat dichterbij waar het gaat om de snelheid over één rondje."

En dat biedt perspectieven voor morgen in de kwalificatie, zegt Hamilton: "Het is zeker verrassend. Ik had geen idee wat ik van dit weekend moest denken. Ik had verwacht dat zij snel zouden zijn op het rechte stuk en dat zijn ze ook, maar er zijn genoeg bochten waar we wat terug kunnen pakken."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden