Lewis Hamilton: "Vettel vanaf nu eerste rijder bij Ferrari"

170007_mon

Hoewel Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene het glashard ontkent, lijkt er tijdens de Grand Prix van Monaco sprake te zijn geweest van een teamorder. Ferrari-coureur Kimi Räikkönen verloor zijn leidende positie aan teammaat Sebastian Vettel door een veel latere pitstop van de Duitser. Het gezicht van de Fin stond dan ook zichtbaar op onweer bij de podiumceremonie. Tegenover de Finse krant Ilalethi is Arrivabene duidelijk over de kwestie: “Wij geven geen teamorders”.

Pitstop

Räikkönen vertrok van pole en leidde de prestigieuze race in het Prinsdom tot aan de eerste serie pitstops. Vettel bleef echter vier ronden langer buiten om daar een voorsprong op te bouwen, zodat hij na zijn pitstop als eerste op de baan zou terugkeren. Volgens Ferrari, en Vettel, werkte de pitstop simpelweg in het voordeel van de Duitser en kwam er geen teamorder aan te pas. Toch leek de strategie opzettelijk uitgedacht met als doel de leider in het kampioenschap aan de leiding in de race te helpen.

Voorkeur

Vettel heeft met 129 punten nu een voorsprong van 25 punten op Hamilton, Räikkönen staat vierde met 67 punten. De grootste concurrent van Vettel, Lewis Hamilton zegt er het volgende over: “Het is hier (Monaco, red.) lastig om ingehaald te worden als leider, tenzij het team besluit een rijder de voorkeur te geven”. Daarmee suggereert de Mercedes-coureur dat Ferrari nu een duidelijke keus heeft gemaakt om Vettel als eerste rijder te behandelen: “ Het is duidelijk voor me dat Ferrari een eerste rijder heeft gekozen”, aldus Hamilton.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden