Lewis Hamilton: We hebben verloren op strategie

Lewis Hamilton zaterdag Mexico 2022

Lewis Hamilton is als tweede over de finish gekomen tijdens de Grand Prix van Mexico. Door de verkeerde strategische keuze kon hij Max Verstappen niet inhalen en moet het doen met een tweede plek. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Het leek op een droom weekend voor Mercedes en Lewis Hamilton. Ze zagen er pijlsnel uit en hun kans was groot. Echter, is de Red Bull nog een maatje te groot voor de Sliver Arrows. Ook de strategie liet te wensen over, Hamilton klaagde meermaals over de harde band die niet de juiste keuze bleek te zijn. Hamilton laat zijn eerste overwinning van het seizoen nog even op zich wachten en moet tevreden zijn met de tweede plek. 

"Geweldig weekend"

Het hele weekend ziet de Mercedes er snel uit en tijdens de race lagen er mogelijkheden, toch is de Red Bull nog een maatje te groot. Ondanks dat is Hamilton erg blij met hoe het weekend verlopen is. "Het was een geweldige race en weekend voor ons. Ondanks dat we Red Bull niet wisten te kloppen ben ik tevreden met de tweede plek", aldus Hamilton. Volgens de Brit was de Mercedes in de eerste stint beter, maar konden ze de snelheid en strategie van Red Bull niet aan. "We waren in de eerste stint overduidelijk sneller, maar we hebben het afgelegd tegen de strategie en snelheid van Red Bull."

Lewis Hamilton zondag Mexico 2022
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Verkeerde strategie

Door de lage bandenslijtage en lage grip was het gokken welke bandenstrategie juist was. Hamilton startte op de medium en wisselde daarna naar de harde band, daar is hij het niet mee eens. "We wisselde van de mediums naar de hards, maar dat bleek uiteindelijk niet de juiste keuze. Dat is zonde en ik ben er teleurgesteld in", vertelt de Brit. Ook was hij het niet eens met de keuze om op de mediums te starten, maar dat het de keuze van het team was om het tegenovergestelde dan de rest te doen. "Ik vond dat we moesten starten op de softs, maar het team wilde het tegenovergestelde doen. In combinatie met de pitstop naar de harde band bleek dat niet de juiste keuze te zijn en dat is zonde. We hebben verloren op de strategie."

Lees ook: Max Verstappen wint strategische Grand Prix van Mexico

Lees ook: Speel mee met Raad de Race

Lees ook: Haas-coureurs alles behalve tevreden na kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden