Lewis Hamilton wil andere opzet Monaco

M159435

Lewis Hamilton werd derde tijdens de Grand Prix van Monaco. Gezien de problemen die de Mercedes F1 W09 in het prinsdom had met de banden is dat niet eens zo’n slechte uitslag, aldus een realistische Hamilton: "We wisten van tevoren dat we dit weekend en in Singapore onze moeilijkste races hebben. Ik heb slechts drie punten verloren (op Vettel) en daar ben ik dankbaar voor. Wil ik Monaco winnen? Hell yes! Wil ik het wereldkampioenschap winnen? Hell yes, meer dan alles!"

Waar Hamilton zich wel aan stoorde was de race zelf: "Dit was niet echt racen. Monaco is met alle glitter en glamour de meest bijzondere Grand Prix van het seizoen, maar het is zonde dat de race zelf niet interessant is", aldus de Mercedes-aas. “Vanaf ronde zes was het cruisen en banden sparen. De kwalificatie is episch en in de vrije trainingen is er niets dat ook maar in de buurt komt van Monaco, maar in de race zelf hoefden we nooit echt ons best te doen."

Volgens Hamilton is het dan ook hoog tijd dat er iets verandert en Monaco met zijn tijd meegaat: "Ik heb er met Prins Albert (van Monaco) over gesproken en misschien kunnen we het circuit langer maken. Er zijn voldoende wegen die we kunnen inpassen om het circuit nog beter te maken. Of misschien moeten we het format hier veranderen: een één-stopper zou hier niet mogelijk moeten zijn. Je zou het wat meer moeten mixen. Misschien moeten we wel twee races doen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden