M131843

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Italië gewonnen. Door de overwinning pakt de Brit de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen reed de race uit, maar moest genoegen nemen met de tiende plaats.

Hamilton beleefde een eenvoudige middag op het circuit van Monza. De Mercedes-coureur reed onbedreigd naar de overwinning. Hij liet Valtteri Bottas en Sebastian Vettel ver achter zich. Hamilton staat nu met 238 punten eerste in het kampioenschap. Hij heeft een voorsprong van drie punten op Vettel.

Lance Stroll en Esteban Ocon konden hun goede startposities niet behouden en vielen in de race al snel terug achter Bottas en Vettel. Alleen Kimi Raikkonen had moeite om de twee coureurs te passeren en had daarvoor een halve race nodig. Stroll moest genoegen nemen met de zevende plaats en Ocon finishte als zesde.

Daniel Ricciardo reed een zeer sterke race en klom vanaf de zestiende positie naar de vierde plaats. Teamgenoot Verstappen kende een lastige race. De Nederlander kwam bij de start goed weg en lag al snel op de achtste plaats. De Red Bull-coureur kwam echter in de derde ronde bij het inhalen van Felipe Massa in aanraking met de Williams. Verstappen hield daar een lekke voorband aan over en viel helemaal terug naar de laatste plaats. Vanaf die plaats klom hij op naar de tiende positie en hield een punt over aan het raceweekend in Italië.

https://twitter.com/F1/status/904333952525238272

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen