Liam Lawson "Ik weet niet goed waar ik bij pas"

door Elvira Kieboom
Premium update
Visa Cash App RB Bahrein GP 2024
Premium update

We kennen Liam Lawson allemaal wel als de coureur die Daniel Ricciardo verving na zijn crash in Zandvoort. Op dat moment zag de toekomst er goed uit voor Lawson die in 2023 zelfs punten wist te behalen in Formule 1. Toch lijkt het nu lastiger te worden voor de coureur om een racestoel te bemachtigen.

In 2023 wist Liam Lawson iedereen te verrassen. Daniel Ricciardo moest tijdens de tweede training in Zandvoort Oscar Piastri ontwijken. Hierdoor belandde hij in de muur en brak hij zijn hand. Liam Lawson is de reservecoureur voor zowel Red Bull als toen der tijd AlphaTauri en moest Ricciardo dus vervangen. Lawson heeft in totaal 5 races gereden voor het team en is één keer in de punten beland. Veel mensen verwachtte toen der tijd dat Lawson al snel een stoel in de Formule 1 aangeboden zou krijgen, maar dit bleek niet het geval.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Elvira Kieboom

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden