Liberty Media houdt vast aan budgetplafond

AP-1VXFJX7ZW1W11_news

Het budgetplafond blijft als een donkere wolk boven de Formule 1 hangen. Formule 1-eigenaar Liberty Media wil per 2021 zo’n limiet instellen om de spanning terug te brengen in de koningsklasse van de autosport.

Er wordt echter al maanden gesproken met de teams en vooralsnog heeft het nog geen enkel resultaat opgeleverd. Onlangs waagde Formule 1-baas Chase Carey bij een bijeenkomst in Genève nogmaals een poging.

Volgens Auto Motor und Sport ligt er een voorstel op tafel waarbij het budgetplafond in het eerste jaar is vastgesteld op 185 miljoen dollar, waarna de limiet in de daaropvolgende seizoenen via 160 miljoen zakt naar 135 miljoen dollar. Het is daarbij nog niet duidelijk welke kosten onder het budgetplafond vallen.

Gat verkleinen

De hoge uitgaven van onder meer Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing zijn de kleinere teams op de grid een doorn in het oog. Zij kunnen nauwelijks concurreren op het circuit. Door een maximaal te besteden budget vast te leggen, hoopt Liberty Media dat het gat tussen de top met de rest van het veld kan worden verkleind. De topteams zijn echter niet happig op zo’n budgetplafond. Zij wijzen op de keerzijde van het invoeren van een limiet. Het zal een grote ontslaggolf teweeg kunnen brengen zo waarschuwen de teams.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen