Liberty Media: Ecclestone schuld aan kalenderproblemen

AP-1XG1RYHBW1W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Voor Liberty Media wordt 2019 een belangrijk jaar. De eigenaar van de Formule 1 ziet zich geconfronteerd met de aflopende contracten van de races in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Mexico.

Bovendien komen de beloofde nieuwe races, op de Grand Prix van Vietnam na, nog niet van de grond. Voormalig eigenaar Bernie Ecclestone draagt hiervoor schuld, is de mening van Greg Maffei, CEO van Liberty Media.

"Bernie heeft goed, misschien wel iets te goed werk geleverd", zegt Maffei tijdens een conferentie van de Deutsche Bank. "Wij ontvangen nu de klappen, omdat iedereen de prijzen kan zien en deels ook omdat Bernie heeft aangegeven dat veel van hen te veel hebben betaald. Dat helpt ook niet mee. Daarbij komt nog dat overheden subsidies intrekken, in Mexico en Spanje. Dat zorgt tot uitdagingen"

Druk in de weer met nieuwe races

Over nieuwe races op de Formule 1-kalender vertelt Maffei: "We blijven werken aan Miami, maar er zijn obstakels. We hebben gekeken naar andere alternatieven in de VS, waaronder Las Vegas, gekeken naar alternatieven in Afrika. We proberen een aantal van de West-Europese races binnen te brengen."

Maar, vervolgt Maffei, "op dit moment kunnen we nog geen enkele bevestigen, maar het zal een mix zijn van races waar je wilt groeien en verstevigen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden