'Liberty zet Formule 1 alweer te koop, Ecclestone geïnteresseerd'

AP-1Q9U1H5MN2111_news

Een opmerkelijk bericht in Amerikaanse media afgelopen weekend. Volgens de website JohnWallStreet.com, een medium met nieuws over de financiële kant van sport, wil Liberty Media de Formule 1 alweer (deels) verkopen.

Liberty is nog geen drie jaar eigenaar van de koningsklasse van de autosport. Toen de mediagigant in de F1 stapte moesten er onder meer nieuwe Grands Prix worden vastgelegd, een jonger publiek worden bereikt en een groter digitaal marktaandeel worden gehaald. Geen van die doelstellingen is vooralsnog gehaald.

Dat in combinatie met grote financiële verliezen, zou voor Liberty aanleiding zijn om (een deel van) de Formule 1-aandelen van de hand te doen.

De site komt overigens bij een opmerkelijke potentiële koper uit: Bernie Ecclestone. De inmiddels 88-jarige Brit deed zijn geliefde sport een aantal jaar geleden voor 8 miljard (!) dollar van de hand en zou de F1 nu voor een fractie van dat bedrag kunnen terugkopen.

Wordt vervolgd.

In onze podcast Formule 1 Aan Tafel bespreken onder anderen Olav Mol en René Hoogterp wat Liberty heeft veranderd in de Formule 1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden