Max Verstappen oppermachtig op Zandvoort

SI202109040791_hires_jpeg_24bit_rgb

Na 36 jaar heeft Niki Lauda een opvolger, hij heet Max Verstappen. De Nederlander schrijft de Grand Prix van Nederland op zijn naam na een zinderende strijd met Lewis Hamilton op het circuit van Zandvoort. 

UPDATE 16:32

De strijd is nu tussen de twee Mercedessen. Bottas moest binnenkomen voor een extra stop, maar eigenlijk zonder goede reden. Hij trekt de stoute schoenen aan en pakt de snelste ronde af van Lewis Hamilton. Die op zijn beurt ook weer moet stoppen om het punt terug te pakken van zijn teamgenoot.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.grandprixradio.nl/wp-content/uploads/2021/09/IMG_3856.mp4"][/video]

UPDATE 16:29

Als Verstappen de race zou winnen komt hij weer op voorsprong in het wereldkampioenschap. Hij neemt dan de leiding met 3 punten voorsprong op zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Er zijn nog 3 rondes te rijden op Zandvoort. Verstappen gaat nog steeds aan de leiding. Het is de vraag of zijn banden het tot het einde gaan houden.

UPDATE 16:20

Max Verstappen gaat nog steeds aan de leiding met nog 10 rondes te gaan. Hij wordt op de voet gevolgd door Lewis Hamilton. Het verschil tot Verstappen is nu 4 seconden.

UPDATE 16:13

Ook Yuki Tsunoda heeft zijn auto teruggebracht naar de garage. Hij valt uit in de Grand Prix van Nederland.

UPDATE 16:09

Er zijn nog 20 rondes te gaan in de Grand Prix van Nederland. Het is een zinderende strijd om de punten en de overwinning. De twee Mercedessen en Verstappen zijn compleet los van de rest van het veld.

Verstappen P1, Hamilton P2, Bottas P3

UPDATE 16:04

https://twitter.com/F1/status/1434517501019410433

UPDATE 16:00

En dan als je het erover hebt... ook Norris is nu gewisseld van banden en komt terug op P11, achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

UPDATE 15:57

Lando Norris rijdt ondertussen zorgeloos rondes op P7 zonder een enkele pitstop te hebben gemaakt. Hij heeft Pérez in zijn nek hijgen.

UPDATE 15:55

Lewis Hamilton duikt de pitstraat in, een poging tot een undercut op Verstappen. De Nederlander gaat ook de pitstraat in en wisselt naar de harde banden. Hij heeft ondanks de bandenwissel nog steeds de leiding in de wedstrijd.

UPDATE 15:46

George Russell heeft een straf van 5 seconden te pakken. De Brit reed te snel in de pitstraat.

UPDATE 15:43

Mercedes speelt een listig en slim spelletje met de Nederlander. Verstappen naderde Bottas tot tot in de DRS-tijd. De Fin hield de deur goed dicht waardoor Verstappen lang zoekende was naar een plek om in te halen. Ondertussen kon Lewis Hamilton gemakkelijk aansluiten bij Verstappen.

Verstappen is Bottas inmiddels voorbij. Ook Hamilton is voorbij Bottas, hij werd vriendelijke voorbij gelaten door zijn teamgenoot.

Verstappen P1, Hamilton P2, Bottas P3.

UPDATE 15:36

Bottas rijdt momenteel aan de leiding na de pitstops van Hamilton en Verstappen. Het gat tussen Bottas en Verstappen was 11 seconden maar is nu al weer teruggelopen tot 3 seconden.

UPDATE 15:29

Lewis Hamilton gaat naar binnen voor een set nieuwe banden. Hij wisselt naar de mediumband en rijdt nu op P3 voor Pierre Gasly. Ook Verstappen volgt met een pitstop om een undercut te voorkomen. Ook hij rijdt nu op de gele banden.

UPDATE 15:21

Verstappen heeft in zijn carrière nu meer dan 1000 rondes aan de leiding gereden. Voorlopig lijkt dat ook nog wel zo te blijven. De Nederlander heeft zijn voorsprong op Hamilton uitgebreid tot ruim 3 seconden. Hij rijdt tot nu toe onaantastbaar aan de leiding op Zandvoort.

UPDATE 15:17

Perez heeft al weer een nieuwe set banden opgehaald in de pitstraat. De Red Bull-coureur verremde zich, dat zorgde voor een vlakke plek op zijn rechter voorband. Hij rijdt nu op een mediumband.

UPDATE 15:10

Lewis Hamilton laat over de boardradio weten dat hij op dit tempo zijn banden niet lang heel kan houden. Hij volgt Verstappen, die lijkt te vliegen over het asfalt, op ruim 2 seconden.

UPDATE 15:04

We zijn gestart! Het hele veld is de eerste paar bochten goed doorgekomen. Verstappen had een razendsnelle start en is al los van Hamilton die volgt op P2.

UPDATE 14:56

Davina Michelle zong voor duizenden oranjefans het Wilhelmus, vooraf aan de start van de Grand Prix van Nederland.

UPDATE 14:51

Volg de race mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

UPDATE 14:50

Welkom bij dit liveblog van Grand Prix Radio. De komende uren houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens de race in Zandvoort.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden