Charles Leclerc sluit VT3 af als snelste

leclerczandvootpirelli

Charles Leclerc heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Nederland. De top-3 zat dichtbij elkaar. Russell en Verstappen volgden op minder dan twee tienden. 

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Nederland verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 13:05

Gasly rijdt nog even de baan af en raakt het 150-meter bordje. Iedereen maakt een proefstart, behalve Max Verstappen. Dank voor het volgen van deze liveblog en tot vanmiddag!

Volledige uitslag:

Update 13:00

De training is ten einde en Leclerc lijkt de beste papieren te hebben voor pole position! Tevens zit het enorm dichtbij elkaar, de top-3 zit binnen twee tienden. Om 15.00 uur is de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland en ook dan is er weer een liveblog en kun je luisteren naar het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij!

Update 12:57 - nog 3 minuten

Verstappen heeft de derde tijd, op +0.16 seconden, neergezet. Sergio Pérez heeft de zesde tijd te pakken.

Update 12:47 - nog 13 minuten

Leclerc pakt de eerste tijd, een 1:11.632. Russell volgt op +0.066 seconden en de tijd van Sainz was +0.339 seconden trager. Verstappen heeft nog geen kwalificatieronde gereden.

Update 12:42 - nog 18 minuten

Ook Carlos Sainz begint aan de kwalificatieronden. Hij rijdt twee maal paars en pakt de eerste tijd op +0.255 seconden.

Update 12:40 - nog 20 minuten

Boem! Alexander Albon maakt een vroege kwalificatierun en pakt de derde plek met een paarse derde sector. Teamgenoot Latifi doet ook een run en zit er maar liefst negen tiende achter, beschamende rondetijd voor de Canadees.

Update 12:37 - nog 23 minuten

Welkom op Zandvoort!

Update 12:35 - nog 25 minuten

Ricciardo neemt even een uitstapje in het grind en gaat richting de pits. De Australiër staat onder druk voor een stoeltje voor volgend jaar en staat momenteel op P19. Zhou Guanyu is de hekkensluiter op +3.4 seconden van Verstappen.  

Update 12:26 - nog 33 minuten

Het is druk op de baan en en worden hier en daar coureurs in de weg gezeten. Lewis Hamilton wordt in bocht zeven in de weggereden door Yuki Tsunoda, die op de apex reed. 

Inmiddels naderen de Ferrari's en de mannen van Mercedes richting Verstappen. Het gaat naar Leclerc op de tweede plek is +0.524 seconden.

Update 12:24 - nog 35 minuten

Hier en daar worden de longruns gereden, zo ook door Pérez. Achteraan de tijdenlijst zien we de mannen van Alfa Romeo die de eerste vijfentwintig minuten niet buiten zijn geweest. 

Update 12:17 - nog 42 minuten

De eerste tijden zijn binnen, hierbij de top vijf, allemaal op softs.

1. Verstappen

2. Russell +0.6

3. Schumacher +0.9

4. Sainz +1.0

5. Leclerc +1.1

Update 12:13 - nog 46 minuten

Na een valse start op vrijdag is Verstappen er weer. Hij pakt met 1.3 seconden de snelste tijd en rijdt daarmee in zijn eerste run van de dag de snelste tijd van het weekend. Carlos Sainz zit er een seconde achter.

Update 12:10 - nog 50 minuten

De training begint vooralsnog rustig. Pérez is de enige met een tijd en heeft daarmee de eerste tijd. De Mexicaan had redelijk veel overstuur tijdens zijn run. Inmiddels is ook de wereldkampioen op de baan. 

Update 12:03 - nog 57 minuten

We zien Lando Norris aan de pitwall, en die komt waarschijnlijk tijdens het eerste deel van de training niet naar buiten. Pérez rijdt direct een snelle ronde op de softs.

Update 12:00 - nog 60 minuten

De derde vrije training is begonnen! De coureurs hebben een uur om de laatste ronden te rijden voor de kwalificatie.

Update 11:55

Volg VT3 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 11:45

Goedemorgen! Over een paar minuten begint de derde vrije training voor de Grand Prix van Nederland. Komend uur houdt Grand Prix Radio je hier op de hoogte van alle actie op Zandvoort. Je kan ook live luisteren en kijken naar het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij!

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden