Verstappen wint GP Azerbeidzjan, Ferrari finisht niet

max verstappen bakoe

Verstappen wint de Grand Prix van Azerbeidzjan na een dubbele uitvalbeurt van Ferrari. Het podium wordt compleet gemaakt door Sergio Pérez en George Russell. De snelste raceronde is in handen van Pérez, waardoor Red Bull de maximale punten binnenhaalt.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 14:46

Het verslag van de race voor de Grand Prix van Azerbeidzjan verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 14:39 

MAX VERSTAPPEN WINT de Grand Prix van Azerbeidzjan!

Update 14:37

De Mclarens liggen op P8 en P9. Norris ligt achter op Ricciardo. Er wordt Norris verteld om Ricciardo niet in te halen. Over de boordradio lijkt Norris het daar niet mee eens.

Update 14:32 

Hamilton heeft Gasly ingehaald, de top vijf ziet er nu zo uit:
VER
PER
RUS
HAM
GAS

Update 14:29

Latifi krijgt vijf seconden straf voor het negeren van blauwe vlaggen. Deze worden vermoedelijk aan het eind van de race bij zijn tijd opgeteld, omdat er nog maar vijf ronden te racen zijn. Hij staat momenteel op de laatste plek.

Update 14:23

Tijdens de pitstop van Tsunoda is zijn DRS vastgeplakt met tape. Deze mag hij de rest van de race niet meer gebruiken. Hij is teruggezakt naar de dertiende plek.

Update 14:16

De DRS van Tsunoda lijkt niet te werken. Op het rechte stuk ging deze maar voor de helft open. Hiervoor krijgt hij van de FIA een zwart/witte vlag. Het team moet nu aantonen dat dit defect geen gevaar is op de baan.

Update 14:10

Ondertussen is de baan weer vrij en wordt er weer geracet. De auto van Magnussen is ondertussen weggehaald.

Update 14:07

Er maken veel coureurs gebruik van deze virtual safety car om een pitstop te maken. Ook de top 3 is naar binnen gegaan, en door deze situatie is er in posities niets veranderd. Vooralsnog VER, PER, RUS

Update 14:05

UITVALBEURT MAGNUSSEN. Een motorgerelateerd probleem zorgt ervoor dat hij zijn auto stil moet zetten langs de weg. Dit zorgt voor virtual safety car.

Update 14:00

Hamilton geeft over de boordradio aan dat hij enorm last heeft van zijn rug. Dit heeft natuurlijk te maken met het fenomeen porpoising, waar het team dit weekend weer erg last van heeft.

Update 13:56

We zitten op de helft van de race. Dit is de tussenstand.

Update 13:49

Guanyu Zhou had tot nu toe een goede race. Nu wordt hij door zijn team naar binnen geroepen wegens technische problemen. Hij is hiermee de derde uitvaller van vandaag.

Update 13:46

Hier de beelden van een rokende Ferrari. 

Update 13:42

UITVALBEURT LECLERC. Hij reed aan de leiding, wanneer zijn motor begin te roken. Hij rijdt zijn auto de pits in. Verstappen neemt hiermee de leiding over.

Update 13:41

De Mclarens liggen momenteel op P5 (NOR) en P6 (RIC). Ricciardo heeft bij zijn team al aangegeven dat hij sneller is dan Norris. Nu doet hij ook een poging om zijn teamgenoot in te halen

Update 13:40

Ook Verstappen heeft een pitstop gedaan, waardoor Leclerc de leiding terug in handen heeft. Hij komt op de tweede positie terecht. Pérez zet momenteel de snelste tijd neer.

Update 13:37

Direct nadat Pérez werd ingehaald door zijn teamgenoot, is hij de pits ingedoken. Hij rijdt momenteel op de harde band, maar hij had een slechte pitstop: 5,7 seconden. Hij is nog net voor Russell de baan opgekomen, op de derde plaats.

Update 13:33

Verstappen heeft Pérez ingehaald, hiermee leidt Verstappen de wedstrijd. Pérez heeft ondertussen al twee seconden achterstand op de Nederlander. Pérez kreeg over de boordradio te horen: "no fighting".

Update 13:30

Leclerc zet de snelse raceronde neer op zijn nieuwe harde banden.

Update 13:27

Na de uitvalbeurt van Sainz is zijn teamgenoot direct naar binnen gegaan. Hij heeft een vrije stop kunnen doen, maar het duurde wel lang.

Update 13:23

Carlos Sainz kan niet meer verder rijden. Hij heeft zijn auto wel gunstig neergezet, waardoor er alleen een virtual safety car aan te pas hoeft te komen. Er zijn veel coureurs de pits in gegaan, maar beide Red Bulls zijn buiten gebleven. Zij leiden momenteel de wedstrijd.

Update 13:21

GELE VLAG voor Carlos Sainz! Hij reed op de vierde plek. Op de herhaling klinkt het alsof er iets mis is met de motor. 

Update 13:19

Verstappen kijk continu of hij iets kan proberen, maar hij is nog niet voorbij aan Leclerc. 

Update 13:16

Verstappen zit binnen een seconde van Leclerc. Met DRS tikt hij de 343 kilometer per uur aan. Leclerc zit op twee seconde achterstand bij Pérez, en kan dus geen gebruik maken van zijn DRS. Hierdoor komt Verstappen steeds dichterbij.

Update 13:13

Over de boordradio meldt Sainz: "Red Bull is quick." Hij staat momenteel op de vierde plek, maar heeft een achterstand van drie seconden op Verstappen (P3).

Update 13:10

Latifi krijgt een 10 seconden stop/go penalty die hij tijdens zijn eerste pitstop moet inlossen. Dit naar aanleiding van een incident op de startgrid. Hij stond niet goed gepositioneerd, waarna iemand van het team hem een stukje achteruit duwde. 

Update 13:07

Pérez lijkt direct een gat te slaan met de rest van het veld. Maar op dit moment mag de DRS nog niet gebruikt worden.

Update 13:04

De lichten zijn uit en we racen! Leclerc verremt zich licht in de eerste bocht. Pérez pakt hiermee de leiding in de wedstrijd. Ook Verstappen doet zijn best langs Leclerc te komen.

Update 12:57

Fernando Alonso rijdt dit weekend het langst in de Formule 1! 

Update 12:50

Volg de race mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 12:45

Welkom bij het liveblog voor de Grand Prix van Azerbeidzjan! Tijdens de race houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle actie in Bakoe.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden