Onaantastbare Verstappen domineert in Canada

Red Bull canada

Max Verstappen wint de Grand Prix van Canada. De Nederlander was opnieuw onaantastbaar en haalt de honderdste overwinning voor Red Bull Racing als constructeur in de Formule 1 binnen. Achter hem moeten Fernando Alonso en Lewis Hamilton het doen met een tweede en derde positie.

---LIVEBLOG GESLOTEN---

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Update 21:39

Max Verstappen wint de Grand Prix van Canada. De Nederlander was opnieuw onaantastbaar en haalt de honderdste overwinning voor Red Bull Racing als constructeur in de Formule 1 binnen. Achter hem moeten Fernando Alonso en Lewis Hamilton het doen met een tweede en derde positie.

Update 21:36

In de laatste ronde gaat Sergio Pérez naar binnen voor de zachte band om voor de snelste race ronde te gaan. Momenteel heeft Hamilton de snelste ronde, maar de kans dat dat zo blijft, lijkt klein.

Update 21:33

Met nog drie ronden te gaan zit de achtervleugel van Esteban Ocon los. De op de negende plek rijdende Lando Norris merkt het scherp op en de jonge Engelsman wil maar al te graag de achtste plek van de Alpine-rijder veroveren.

Update 21:27

Met nog negen ronden te gaan, loopt Lewis Hamilton in op Fernando Alonso. Het gat is minder dan twee seconden, de Aston Martin rijder krijgt het te horen en vraagt zijn team het aan hem over te laten.

Update 21:15

Op het moment dat je een inhaalactie van George Russell verwacht, valt George Russell uit met remproblemen. Hij is de tweede uitvaller van de dag.

Update 21:10

Aanvankelijk leek George Russell na zijn crash niet meer de race te kunnen vervolgen, laat staan vechten om punten. Met nog twintig ronden te gaan rijdt de Engelsman nu achtste op negen tienden achterstand van Alexander Albon.

Update 21:02

Na Fernando Alonso en Lewis Hamilton gat Verstappen nu ook naar binnen. De top drie bestaat nu uit Verstappen, Alonso en Hamilton. Op Verstappen en Hamilton na, rijdt de gehele top vijf op de harde band. 

Update 20:59

Carlos Sainz gaat naar binnen voor zijn eerste stop van de dag. Een ronde later komt zijn teamgenoot Charles Leclerc naar binnen. De rijders verliezen beide geen tijd posities en zullen moeten jagen op Hamilton.

Update 20:53

Nyck de Vries probeert Kevin Magnussen in te halen in bocht 1. Hij kan zijn inhaalactie net niet afmaken, want Magnussen vecht terug. Op het volgende rechte stuk verremt hij zich aan de binnenkant en schakelt hij Magnussen en zichzelf uit. Beide rijders kunnen de race hervatten, maar verliezen enorm veel tijd.

Update 20:48

Lance Stroll maakt zijn tweede pitstop van de dag. De thuisheld ging tijdens de safety car ook naar binnen en dus is zijn stint op de harde band van wel erg korte duur geweest.

Update 20:47

Codetaal bij het team van Ferrari bij Carlos Sainz, conclusie is dat Carlos Sainz nog buiten wil blijven. 

Update 20:38

Aan de buitenkant van laatste bocht pakt Fernando Alonso zijn oude teamgenoot Lewis Hamilton. Daarmee pakt Nando de tweede plaats weer terug.

Update 20:32

Terwijl de DRS weer is ingeschakeld, blokkeert Charles Leclerc zijn banden. Daardoor verliest de Monegask de aansluiting op Sergio Pérez.

Update 20:27

De safety car komt naar binnen, Max Verstappen heeft een uitstekende herstart en pakt in de eerste sector al gelijk een seconde. Achter de top drie zijn Leclerc, Sainz en Pérez nog niet gestopt en bestaat de top zes nu uit lauter grote namen.

Update 20:20

George Russell gaat te hard over de kerbs en heeft enorme schade. Er komt een safety car op de baan en de top drie gaat gelijk naar binnen. Door een langzame pitstop bij Mercedes raken Fernando Alonso en Lewis Hamilton elkaar bijna. Het incident wordt momenteel bekeken door de wedstrijdleiding.

Update 20:19

Ronde nummer elf is de eerste niet noodzakelijke pitstop van de dag. Pierre Gasly wisselt van de softs naar de hards.

Update 20:13

De eerste uitvaller van de dag is Logan Sargeant. Door mechanische problemen moet de Amerikaan zijn auto aan de kant zetten. De virtual safety car komt op de baan, maar niemand gaat naar binnen voor een nieuw setje rubber.

Update 20:09

De muur komt dichtbij in Canada, zeker voor Fernando Alonso. Bij het uitkomen van bocht vijf raakt de Spanjaard de muur. Hij lijkt geen schade te hebben want de jacht om Hamilton gaat door en hij komt dichter en dichterbij

Update 20:04

Max Verstappen komt goed weg en behoudt zijn leiding. Achter hem heeft Lewis Hamilton een sterke start en hij pakt de tweede plek. Verder kent de openingsronde geen uitvallers of grote incidenten.

Update 20:00

De zon is eindelijk te zien in Canada. De klok staat op twee uur 's middags en dus beginnen de rijders aan de formatieronde. Wie zal er als eerste de eerste bocht ingaan? 

Update 19:55

In een spectaculaire kwalificatie zet Max Verstappen zijn Red Bull op pole position. Daarachter maakt Fernando Alonso net als vorig jaar de eerste startrij compleet. Dit kwam pas na de kwalificatie tot stand omdat Nico Hülkenberg zich als tweede kwalificeerde. Door een gridstraf zal hij vandaag vanad de vijfde plek moeten starten. 

Update 19:50

Goedenavond, welkom bij het liveblog voor de Grand Prix voor Canada. De komende uren houden wij u op de hoogte over het spektakel in Montreal.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden