SI202107040257_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Oostenrijk op dominante wijze gewonnen. De Nederlander leidde de hele race en pakte ook nog eens het extra punt voor de snelste raceronde. Valtteri Bottas kwam als tweede over de finish, voor Lando Norris. Lewis Hamilton finishte als vierde.

-liveblog gesloten-

Update: Podiumceremonie

Max Verstappen staat voor de derde keer op rij op het hoogste treetje. Door deze overwinning heeft hij zijn voorsprong naar 32 punten vergroot in het WK voor de coureurs. Bedankt voor het volgen van het liveblog. Blijf Grand Prix Radio volgen voor de updates van de coureurs en graag tot de volgende grand prix!

De volledige uitslag:

 1. Verstappen
 2. Bottas
 3. Norris
 4. Hamilton
 5. Sainz
 6. Pérez
 7. Ricciardo
 8. Leclerc
 9. Gasly
 10. Alonso
 11. Russell
 12. Tsunoda
 13. Stroll
 14. Giovinazzi
 15. Latifi
 16. Räikkönen
 17. Vettel
 18. Schumacher
 19. Mazepin
 20. Ocon (uitgevallen)

Update: Finish

Max Verstappen wint de Grand Prix van Oostenrijk! Valtteri Bottas komt op achttien seconden van de winnaar binnen. Norris completeert het podium. Pérez verliest nog één plekje door zijn tien seconden straf. Hij eindigt als zesde achter Hamilton (P4) en Sainz (P5).

Update: ronde 71/71

Carlos Sainz pakt in de laatste ronde nog P6 over van Ricciardo!

Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel rammen elkaar er nog af in de laatste ronde van de race! De schuld lijkt volledig te liggen bij Kimi Räikkönen.

Update: ronde 68/71

Russell verliest P10 aan Alonso! De Brit rijdt op dit moment weer buiten de punten en moet nog wachten op zijn eerste punten van 2021.

Update: ronde 66/71

Charles Leclerc laat Carlos Sainz voor. Hij heeft een nieuwere set banden en hoopt nog Ricciardo in te halen voor P6.

Update: ronde 63/71

Verstappen verbetert de snelste raceronde naar een 1:06.2. Verstappen domineert, zoals hij zo graag wil.

Update: ronde 60/71

Max Verstappen is binnen! Hij heeft een goede stop van 2.2 seconden en gaat naar de harde band. Verstappen heeft nog een gat van 7.6 seconden naar Bottas en gaat nu op zoek naar de snelste raceronde.

Update: ronde 56/71

Yuki Tsunoda krijgt ook zijn tweede vijf seconden straf. Het regent tijdstraffen in Spielberg.

Update: ronde 54/71

Norris pakt Hamilton voor P3! Hamilton gaat gelijk naar binnen voor een nieuwe set hards. Hij valt terug naar P4.

Ondertussen krijgt Stroll ook een vijf seconden straf voor te hard rijden in de pitstraat.

Update: ronde 52/71

Pérez krijgt nog een vijf seconden straf vanwege het incident met Leclerc. Er worden nu tien seconden aan het einde van de race opgeteld. Ondertussen haalt hij wel Ricciardo in voor P5.

Ondertussen krijgt Bottas een opendeurtje van Hamilton die hij inhaalt voor P2.

Update: ronde 51/71

"Je mag Lewis aanvallen", krijgt Bottas nu te horen. Waarschijnlijk is dat het antwoord op de snellere Norris. Bottas zit op acht tienden van zijn teamgenootje.

Update: ronde 49/71

Valtteri Bottas krijgt op de boordradio te horen dat hij Lewis Hamilton niet mag aanvallen, omdat Hamilton schade heeft. Norris kan de spekkoper zijn, nu Bottas niet sneller mag.

Update: ronde 47/71

De Orange Army heeft een déjà vu, want Leclerc wordt weer van de baan af geduwd door Pérez. De boordradio van Leclerc daarna was onverstaanbaar door alle piepjes.

Update: ronde 46/71

Volg de race mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update: ronde 43/71

En ja hoor, een rondje later heeft de FIA al besloten; vijf seconden straf voor Sergio Pérez.

Update: ronde 42/71

Leclerc probeert Pérez buitenom in te halen in bocht 4, maar krijgt een zet van Pérez. Als de FIA constant is, krijgt de Mexicaan ook een vijf seconden straf.

Update: ronde 39/71

Kimi Räikkönen is ook binnen geweest. Hij valt terug naar P15. Alleen Carlos Sainz moet nu nog naar binnen.

Update: ronde 37/71

Carlos Sainz en Kimi Räikkönen moeten als enige nog naar binnen. Op dit moment rijden ze op P5 en P6.

Update: ronde 35/71

Max Verstappen zet gelijk de snelste rondetijd neer! Hij vergroot zijn voorsprong naar veertien seconden.

Update: ronde 33/71

Max Verstappen reageert op Hamilton en is binnen! Hij heeft een goede stop en komt weer als leider de baan op. Hij heeft nu een gat van dertien seconden op Lewis Hamilton.

Ook Pérez is binnen. Hij heeft een iets mindere stop en valt terug op P10.

Update: ronde 32/71

Lewis Hamilton is binnen! Hij heeft een goede stop van 2.2 seconden en blijft op de tweede plek.

Update: ronde 31/71

Norris en Bottas gaan naar binnen! Door de vijf seconden straf van Norris, haalt Bottas de Brit in. Bottas komt terug op P3 en Norris op P4.

Update: ronde 30/71

Daniel Ricciardo is binnen! Hij valt van P5 terug naar P12.

Update: ronde 26/71

Max Verstappen rijdt de snelste raceronde in een 1:08.882. Hij heeft nu een gat van elf seconden naar de nummer twee Lewis Hamilton. Net als vorige week is het voorlopig een dominante race van de Nederlander.

Update: ronde 24/71

Volg de race mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update: ronde 22/71

Ook Tsunoda krijgt een vijf seconden straf! Die straf krijgt hij, omdat hij te laat de pitstraat in dook.

Update: ronde 20/71

Vijf seconden straf voor Norris! De FIA geeft hem de straf, omdat hij Pérez van de baan heeft geduwd. Op het moment dat de straf werd uitgedeeld, pakte Hamilton P2 over van Norris.

Update: ronde 17/71

Tsunoda is under investigation, omdat hij te laat de pitstraat in reed. Ricciardo pakt ondertussen Vettel voor de vijfde plaats. Direct na de inhaalactie duikt Vettel naar binnen. Hij ruilt zijn setje softs in voor de harde band.

Update: ronde 14/71

Tsunoda is als eerste binnen! Hij gaat naar de harde band. Een rondje later gaat ook Gasly naar de harde band. Ze komen terug op de achttiende en negentiende plek.

Update: ronde 13/71

Het incident tussen Norris en Pérez is under investigation.

Update: ronde 12/71

Bottas verliest tijd op Hamilton en Norris. Afgelopen ronde verliest hij een halve seconde op het duo. Hij rijdt nu ruim drie seconden achter Hamilton.

Update: ronde 8/71

Antonio Giovinazzi krijgt een vijf seconden penalty, omdat hij iemand inhaalde tijdens de safety car. Hij moet die straf inlossen tijdens de eerst volgende pitstop.

Update: ronde 7/71

Na zeven rondjes heeft Max Verstappen een gat van drie seconden op Lando Norris. Lewis Hamilton rijdt op P3 op acht tienden achter Norris. Bottas ligt achter Hamilton op iets minder dan een seconde.

Update: ronde 5/71

"Hij duwde mij van de baan af", roept Pérez op de boordradio. Hij heeft na het incident één plekje gewonnen en rijdt nu op P10.

Update: ronde 4/71

Zoals we het kennen van Verstappen wacht hij heel lang met op het gas gaan bij het hervatten van de race. Na een bochtenlang gevecht wil Pérez in bocht 4 langs Norris, maar hij gaat het grind in waardoor hij terugvalt naar P11.

Update: ronde 3/71

Safety car gaat naar binnen!

Update: ronde 1/71

Safety car! Ocon wordt gesandwicht bij het uitkomen van bocht 3 en is de eerste uitvaller van vandaag.

Update: ronde 1/71

De lichten zijn uit! De top vijf is goed weg en iedereen behoudt zijn plaats.

Update: Opwarmronde

Het is 15:00 en de lichten staan op groen. De coureurs beginnen nu aan de opwarmronde.

Update: 14:55

Volg de race mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update: 14:50

De startopstelling voor de race:

Update: 14:45

De race is nog niet eens begonnen en het is al feest op de Red Bull Ring. De 'Orange Army' is weer terug en zorgt voor een geweldige sfeer.

Update: 14:40

Tijdens de kwalificatie waren Russell en Norris de grootste verrassingen. Norris wist zich op de eerste rij te kwalificeren en Russell behaalde Q3 in een Williams. Vandaag gaat het voorlopig minder goed met Russell. Op weg naar de grid liet hij over de boordradio weten dat de auto niet 100% goed is. Hopelijk valt het mee voor de Brit en kan hij zonder problemen starten.

Update: 14:35

Welkom bij het liveblog voor de Grote Prijs van Oostenrijk. In deze liveblog houden wij je op de hoogte van de verrichtingen op de Red Bull Ring.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden