Dominante Verstappen wint Grand Prix van Qatar

Verstappen wint op podium

Max Verstappen wint op dominante wijze de Grand Prix van Qatar. In een race waar teamgenoten elkaar raken, een overvloed aan tijdstraffen een grote rol spelen, houdt de kersverse wereldkampioen zijn hoofd koel. Achter hem onderstreept McLaren hun vorm met een tweede plek voor Oscar Piastri en een derde plek voor Lando Norris.

---LIVEBLOG GESLOTEN---

De top tien ziet er als volgt uit:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Update 20:32

Max Verstappen wint de Grand Prix van Qatar. Een ultra dominante race voor de Nederlander die sinds dit weekend zich een drievoudig kampioen mag noemen. In de één na laatste ronde zet hij ook nog eens de snelste ronde van de race neer. Oscar Piastri weet zijn geweldige sprint een vervolg te geven en wordt tweede. Een gefrustreerde Lando Norris maakt de 2-3 voor McLaren compleet.

Update 20:26

Sergio Pérez gaat voorbij aan Pierre Gasly net als Lance Stroll. De Fransman die dankzij track limits een vervelende middag heeft, wordt door twee man voorbij gereden. Gelukkig voor hem heeft Lance Stroll een vijf seconde straf gekregen voor het overschrijden van de baanlimieten. 

Update 20:23

Max Verstappen gaat naar binnen voor zijn derde en laatste pitstop van de dag. Hij behoudt de leiding en gaat de race in Qatar hoogstwaarschijnlijk winnen.

Update 20:15

Lando Norris krijgt te horen dat hij zijn positie moet behouden. De rijder is het er niet mee eens en laat weten dat hij duidelijk sneller is.

Update 20:13

Oscar Piastri en Lando Norris gaan beide naar binnen voor een pitstop. Oscar Piastri komt voor zijn oudere teamgenoot uit en lijkt de tweede plaats veilig te hebben gesteld.

Update 20:08

Logan Sargeant voelt zich niet lekker en laat het team weten dat hij naar binnen wil komen. De Amerikaan is de derde uitvaller van vandaag.

Update 20:06

Sergio Pérez krijgt voor de tweede keer vandaag een tijdstraf van vijf seconden voor het overtreden van track limits. Zijn engineer Hugh Bird laat hem vriendelijk weten dat het de race verpest voor hem en het team.

Update 20:00

Logan Sargeant voelt zich niet heel lekker en zijn team vraagt of hij de auto naar binnen wil brengen. De Amerikaan kiest ervoor om buiten te blijven.

Update 19:56

Een zeldzame fout van Fernando Alonso, de Spanjaard verliest de achterkant. Hij weet zijn auto nog knap te corrigeren, maar hij moet Charles Leclerc aan zich voorbij laten gaan.

Update 19:55

Een geweldige inhaalactie van Yuki Tsunoda. Hij gaat dapper buitenom bij Alexander Albon.

Update 19:53

Max krijgt te horen dat hij zijn tempo moet gaan verhogen. Red Bull probeert de snelheid van McLaren te matchen.

Update 19:50

In het gevecht om de derde plek komt Lando Norris voor Alonso uit. Virtueel is het podium als volgt: Verstappen, Piastri en Norris.

Update 19:47

Fernando Alonso vraagt aan zijn team of ze iets kunnen doen bij de pitstops tegen de warmte. Het geeft aan dat het enorm warm is in Qatar.

Update 19:45

Nummer twee in de race Oscar Piastri gaat naar binnen voor zijn tweede pitstop. De Australiër gaat naar binnen net als Charles Leclerc.

Update 19:43

Veel waarschuwingen voor track limits. Sergio Pérez en Oscar Piastri hebben meerdere waarschuwingen gekregen en de kans dat er tijdstraffen worden uitgedeeld is aannemelijk.

Update 19:38

George Russell probeert het aan de buitenkant van Pierre Gasly in een gevecht om de tiende plek, maar Gasly verdedigt hard en Russell gaat buiten de baan.

Update 19:33

Een zin die we niet hadden verwacht te typen vandaag. Alexander Albon ligt aan de leiding, het is helaas voor de neutrale kijker vanwege pitstop, maar alsnog een leuke opsteker voor Williams.

Update 19:30

Een vreemde situatie waarin veel snellere auto's voor positie langzamere auto's inhalen. Fernando Alonso die Magnussen in moet halen. Alexander Albon op een tweede plek. Het is de laatste ronde voor Verstappen die verplicht naar binnen moet deze ronde.

Update 19:27

Ook Lando Norris gaat naar binnen voor een stop.

Update 19:25

Sergio Pérez komt op de harde band niet voorbij aan Zhou. Ondertussen gaat Fernando Alonso in de twaalfde ronde van de race. 

Update 19:17

George Russell vindt langzaam, maar zeker zijn weg naar voren op zijn nieuwe mediums. De Engelsman gaat buiten om bij Pérez en pakt de twaalfde plek. 

Update 19:16

Een tijdstraf voor Nico Hülkenberg. De Duitser gaat bij de start op de plaats van Carlos Sainz staan. Dat gaat de Hulk tien seconde kosten bij het maken van de volgende stop.

Update 19:12

George Russell vraagt zichzelf hardop af of het zijn fout was of niet in het incident. Hij komt tot de conclusie dat hij er niets aan kan doen. Ondertussen is Verstappen begonnen aan de herstart van de safety car. Hij trekt gelijk een gat richting Piastri

Update 19:09

George Russell is naar binnen gegaan en staat nu laatste. Vooraan rijdt Oscar Piastri achter Max Verstappen. Op de derde plek rijdt Fernando Alonso die zal jagen voor het podium.

Update 19:04

Chaos in de eerste bocht! Lewis Hamilton stuurt scherp in en zijn teamgenoot George Russell tikt zijn teamgenoot ervan af. Hamilton is uit de race, Russell lijkt verder te kunnen gaan.

Update 19:02

De formatieronde is voorbij. Wie komt er als eerste uit de eerste bocht?


Update 19:01

De FIA heeft na het bandendebacle van vrijdag en zaterdag besloten dat tijdens de Grand Prix van Qatar de teams na achttien ronden verplicht nieuwe Pirelli's moeten halen. Het gaat dus druk worden in de pitstraat.

Update 19:00

Fernando Alonso staat voor het eerst in negen races op de tweede rij. Voor hem staan Lewis Hamilton, George Russell en Max Verstappen.

Update 18:58

Sergio Pérez had een lastige kwalificatie en zal vanwege het vervangen van onderdelen vanuit de pitstraat starten.

Update 18:55 

Qatar 2023 zal de geschiedenisboeken ingaan als het weekend waarin Max Verstappen zich tot drievoudig wereldkampioen heeft weten te kronen. Gisteren finishte Verstappen als tweede en door het uitvallen van Sergio Pérez, had de Nederlander zijn derde titel binnen.

Update 18:52

Groot nieuws voor de race: Carlos Sainz moet noodgedwongen de Formule 1 Grand Prix van Qatar missen na een probleem met zijn Ferrari-bolide. Monteurs werkten met man en macht aan de bolide van de Spanjaard, dit omdat er een brandstoflek werd gevonden. Helaas voor Sainz kon het probleem niet optijd worden verholpen.

Update 18:50

Goedenavond welkom bij het liveblog voor de Grand Prix van Qatar. De komende uren houden wij bij GrandPrixRadio u op de hoogte van alle gebeurtenissen tijdens de race in Qatar.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden