Dominante Sergio Pérez wint de Grand Prix van Saudi-Arabië

Sergio Pérez Saudi

Sergio Pérez wint op dominante wijze de Grand Prix van Saudi-Arabië. Achter hem finisht Verstappen die een indrukwekkende inhaalrace rijdt. Fernando Alonso finisht als derde, maar door een verkeerd ingeloste tijdstraf klasseert hij zich als vierde. George Russell neemt zijn plaats in en pakt zijn eerste podium van het seizoen.

--LIVEBLOG GESLOTEN--

Update 19:40

De race zit erop en de top 10 ziet er als volgt uit: 

Update 19:25

De geblokte vlag hangt, Sergio Pérez wint de Grand Prix van Saudi-Arabië. Verstappen wordt tweede met de snelste ronde. Fernando Alonso maakt het podium compleet.

Update 19:12

Eindelijk goed nieuws voor de Nederlandse fans. Dit keer vanuit De Vries die met een inhaalactie Logan Sargent pakt voor de veertiende plek.

Update 19:06

Het is voor de derde keer dat Verstappen klaagt dat er iets mis is met zijn auto. Voor het moment moet hij Sergio Pérez laten gaan.

Update 19:02

Nog vijftien ronden te gaan. Het gat tussen Sergio Pérez en Max Verstappen is vier en een half seconden. Daarachter is een gat van twaalf seconden dankzij Fernando Alonso die de derde plek bezet.

Update 18:52

De tweede uitvaller van de dag is Alexander Albon. De Thaise-coureur heeft problemen met zijn remmen en wordt door Williams naar binnen geroepen.

Update 18:45

Het is Max Verstappen die als een warm mes door de boter snijdt. Eerst pakt hij George Russell en daarna is het Fernando Alonso die de tweevoudig wereldkampioen pakt.

Update 18:38

Een goede herstart van Sergio Pérez. De vijfvoudig racewinnaar pakt gelijk een gaatje op Fernando Alonso van een seconde. Daarachter moet Russell verdedigen ten opzichte van Max Verstappen in de strijd om de derde plek.

Update 18:31

Lance Stroll valt stil. De Aston Martin van de Canadees moet zijn auto aan de zijkant zetten in sector 2. Er komt een safety car op de baan en nagenoeg de hele grid komt naar binnen voor een pitstop.

Update 18:23

De eerste reguliere pitstops van de race. Het zijn Bottas, Hülkenberg en Guanyu Zhou die hun banden verwisselen. Alle drie de coureurs gaan naar de hardste compund.

Update 18:17

Het gat tussen raceleider Pérez en de jagende Alonso is zeven tienden. Het lukt Pérez niet om weg te rijden van Alonso die te horen krijgt om plan A te volgen.

Update 18:08

Sergio Pérez met een geslaagde aanval op Fernando Alonso. Met hulp van slipstream en DRS gaat de Mexicaan voorbij aan Alonso. Wel blokkeert hij waar hij later in de race nog last van kan krijgen. Ondertussen klimt Verstappen langzaam, maar zeker richting de kop. Het gat tussen raceleider Pérez en Verstappen bedraagt twaalf seconden.

Update 18:06

Daar is een tijdstraf voor Fernando Alonso. Net als Esteban Ocon in Bahrein, krijgt de raceleider een penalty van vijf seconden.

Update 18:03

De lampen zijn uit! Fernando Alonso pakt de leiding! De superstarter met een verbluffende start net als zijn teamgenoot Lance Stroll. Aston Martin staat nu op de eerste en de vierde plek. Verstappen behoudt zijn positie op de vijftiende plek. Charles Leclerc wint twee posities in de openingsronde

Update 17:59

De lampen gaan bijna op groen. Iedereen start op de mediums op een paar rijders na. Lewis Hamilton begint vanaf de harde compound, de vanaf de twaalfde plek startende Charles Leclerc begint op de softs. Wie komt er als eerste de eerste bocht uit?

Update 17:55

Tijdens de kwalificatie had Max Verstappen motorproblemen. Een falende aandrijfas deed hem de das om in Q2 en de Nederlander moet vanaf de vijftiende plek starten. Zijn teamgenoot Sergio Pérez begint vanaf pole. Achter hem staat Alonso. De tweede startrij bestaat uit George Russell en Carlos Sainz.

Update 17:50

Welkom bij het liveblog van de race van de Grand Prix van Saudi-Arabië. Gedurende de race houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alles wat er op en rond de baan gebeurt.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden