SI202106270412_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft op dominante wijze de Grand Prix van Stiermarken gewonnen. Verstappen heeft de hele wedstrijd aan de leiding gelegen en won de race op meer dan dertig seconden. Lewis Hamilton finishte als tweede met achter hem Valtteri Bottas, die het podium compleet maakte.

-Liveblog afgesloten-

Update: Podiumceremonie

Het Wilhelmus klinkt voor Max Verstappen en de Nederlandse fans op de tribunes. Volgende week rijden we weer op Spielberg, dan weer met volle bak publiek. Bedankt voor het volgen van het liveblog. Volg Grand Prix Radio voor de updates van de coureurs en wij zien jullie volgende week graag weer terug tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Tot dan!

De volledige uitslag:

Update: Ronde 71/71

Max Verstappen wint de Grand Prix van Stiermarken! Hamilton pakt het bonuspuntje voor de snelste rondetijd. Pérez komt op het einde nog in de buurt van Bottas, maar miste één ronde om Bottas in te halen. Hij finisht op 0.5 seconde van de Fin.

Update: Ronde 70/71

Lewis Hamilton gaat naar binnen. Hij gaat proberen om in de allerlaatste ronde de snelste ronde van Pérez af te pakken.

Update: Ronde 67/71

Het gat tussen Pérez en Bottas is zeven seconden. Met nog vijf rondjes te gaan, lijkt het moeilijk te worden voor Pérez om een podiumplaats nog binnen te slepen.

Update: Ronde 64/71

Er hangt een donkere wolk boven het circuit, maar volgens de radarbeelden lijkt het niet te gaan regenen. De coureurs vragen er wel allemaal naar, maar krijgen allemaal hetzelfde antwoord: Er komt geen regen aan.

Update: Ronde 60/71

Pérez pakt afgelopen ronde meer dan 2.5 seconden op Bottas. Kan hij Bottas dan toch nog inhalen? Het gat is nu iets meer dan dertien seconden.

Update: Ronde 58/71

Pérez gaat naar binnen! Hij wisselt de harde band in voor een setje mediums. Pérez pakt gelijk de snelste raceronde over van Hamilton en loopt snel in op Bottas. Het gat is nu achttien seconden naar de Fin.

Update: Ronde 54/71

Lewis Hamilton gooit de handdoek in de ring. Hij verliest afgelopen ronde meer dan zeven tienden op Verstappen. Hij krijgt ook over de boordradio te horen dat hij nu maar de race moet uitrijden.

Ondertussen klaagt Verstappen over de boordradio dat er iets mis is met het rempedaal. Het team legt uit dat het te maken heeft met het remmen op de kerbstones. Zijn rondetijden lijden er overigens niet onder.

Update: Ronde 50/71

Volg de race mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

Update: Ronde 47/71

Leclercs opmars gaat verder. Hij rijdt nu op de elfde plek. Ondertussen loopt Verstappen uit op Hamilton. Het gat is nu meer dan zes seconden. Daarachter rijdt Bottas op meer dan 22 seconden. Pérez rijdt 1.4 seconden achter de Fin en komt steeds dichter bij.

Update: Ronde 43/71

Leclerc haalt Räikkönen in voor P13. De Fin laat zich niet zomaar aan de kant zetten, maar verliest toch zijn positie aan de snellere Ferrari. Leclerc rijdt, na zijn pech in de eerste ronde, op P12.

Update: Ronde 41/71

De gifbeker moet helemaal leeg voor George Russell. Hij is de tweede uitvaller van de dag. Russell had een mooie kans op punten, maar door de pech zat het er vandaag helaas niet in.

Update: Ronde 33/71

Hamilton loopt afgelopen ronde zes tienden in op de Nederlander. Het gat is nu 4.0 seconden.

Update: Ronde 30/71

Verstappen reageert erop en heeft een pitstop van 2.0 seconden. Verstappen komt als eerste weer de baan op en heeft een voorsprong van 4.4 seconden op Hamilton.

Pitstop Max Verstappen / Red Bull Racing / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Red Bull Racing (Mark Thompson/Getty Images)

Update: Ronde 29/71

Hamilton is binnen! Hij heeft een stop van 2.2 seconden en komt als tweede terug op de baan.

Update: Ronde 27/71

Pérez is de eerste van de top vier die naar binnen gaat. Hij heeft een langzame stop van 4.8 seconden. Bottas reageert er gelijk op en heeft een stop van 2.6 seconden, waardoor hij Pérez voorbij is voor een virtuele P3.

Russell is de grootste pechvogel van de dag. De Brit reed een goede race en ging vanaf P8 naar binnen, maar had een probleem waardoor het team perslucht in de auto moest toevoegen. Daarna moest hij nog een keer naar binnen, waardoor hij nu op P18 rijdt.

Update: Ronde 25/71

Bottas loopt wat in op Pérez. Afgelopen ronde wint hij drie tienden op Pérez. Het gat is nu 2.2 seconden tussen beiden.

Update: Ronde 23/71

Volg de race mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

Update: Ronde 21/71

Max Verstappen en Lewis Hamilton rijden weg van de rest van het veld. Verstappen heeft een voorsprong van 4.4 seconden op Lewis Hamilton. Pérez rijdt op zeventien seconden van Verstappen en Bottas al op meer dan twintig seconden van de Nederlander. Het lijkt dus tussen Verstappen en Hamilton te gaan voor de overwinning.

Update: Ronde 15/71

Räikkönen zit in de lift. Hij startte vanaf P18, maar rijdt nu al op P12. Hij is de enige die op de harde band is gestart. Zijn plan is dus om als laatste naar binnen te gaan van het hele veld om zo nog wat plekken te winnen.

Update: Ronde 11/71

"Ik heb weinig vermogen", roept Ricciardo. Hij reed op P9, maar is nu teruggevallen naar P13. De Australiër had al geen fijne kwalificatie en de race verloopt ook niet soepel voor hem.

Norris lijkt ook problemen te hebben. Hij verliest een hoop pace en krijgt Pérez en Bottas om zijn oren. Hij rijdt nu op P5.

Update: Ronde 7/71

Verstappen rijdt weg van Hamilton. Hij heeft na zeven rondjes al een gat van 2.8 seconden. Pérez zit op de kont van Norris. Hij vraagt op de boordradio om meer vermogen op het rechte stuk, wat niet mogelijk is met de huidige reglementen. Hij moet nu een andere manier vinden om Norris in te halen.

Update: Ronde 2/71

Einde wedstrijd Pierre Gasly! Hij rijdt de pitstraat in met een hoop schade linksachter. Ook Latifi en Leclerc zijn naar binnen met schade. Zij kunnen wel door, maar rijden nu helemaal achteraan op P18 en P19.

Charles Leclerc snijdt met zijn voorvleugel de linker achterband van Gasly, blijkt uit de herhalingen. Dat is de reden voor de vroege uitvalbeurt van de jonge Fransman.

Update: Ronde 1/71

De lichten zijn uit! Max Verstappen is goed weg en behoudt de leiding. Ook Hamilton is goed weg en hij sluit achter Verstappen aan op P2. Norris en Pérez hebben een kort gevecht om de derde plek, maar Norris behoudt P3.

Update: Opwarmronde

Het is precies 15:00 en de coureurs zijn begonnen aan de opwarmronde. Na de ronde gaan ze klaarstaan en beginnen we écht aan de Grand Prix van Stiermarken.

Update: 14:55

Volg de race mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

Update: 14:50

De Grand Prix van Stiermarken lijkt een éénstopper te worden. Voor de coureurs die op de softs starten, verwacht Pirelli dat ze tussen ronde 22 en 31 naar binnen moeten. Voor de coureurs op de medium banden wordt een pitstop tussen ronde 35 en 45 verwacht.

Update: 14:40

Max Verstappen pakte gisteren zijn derde pole position van het seizoen. Valtteri Bottas reed de tweede tijd, voor teamgenoot Lewis Hamilton. Door een drie plaatsen gridstraf moet Bottas vanaf P5 starten. Ook Tsunoda heeft een drie plaatsen gridstraf, waardoor hij niet op P8 start, maar op P11.

De startopstelling:

Update: 14:35

Welkom bij het liveblog van de Grand Prix van Stiermarken! Wij van Grand Prix Radio houden je op de hoogte van de gebeurtenissen in Spielberg.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden