Max Verstappen dominant op pole in Canada, Alonso P2

Max Verstappen Red Bull Racing Canada

Max Verstappen heeft met een 1:21.299 pole position gepakt voor de Grand Prix van Canada. De Nederlander had meer dan zes tienden voorsprong op Alonso die knap tweede werd. Carlos Sainz eindigde als derde.

-Liveblog gesloten-

Update 23:24

De volledige uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada:

Update 23:17

Het verslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 23:14

Max Verstappen pakt met overmacht pole position voor de Grand Prix van Canada! Fernando Alonso staat naast de Nederlander op de eerste startrij. Carlos Sainz moet genoegen nemen met P3.

Update 23:10

Het lijkt nog niet droog genoeg, George Russell schier er even af maar er is nog tijd voor een ronde. Ondertussen haalt Verstappen nog een seconde van zijn eigen tijd af.

Update 23:08

George Russell gokt het erop, hij komt naar binnen voor een setje zachte banden. Is het droog genoeg?

Update 23:07

Max Verstappen komt naar binnen voor een nieuw setje intermediates. De Nederlander staat op dit moment bovenaan voor Sainz en Alonso.

Update 23:05

De meeste coureurs zijn zich aan het verbeteren maar ze komen nog niet aan de tijd van de Nederlander.

Update 23:04

Na de eerste rondes in Q3 heeft Max Verstappen de snelste tijd op zijn naam staan. Wederom is het gat naar de rest van het veld meer dan een seconde.

Update 23:00

Het derde en laatste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada is begonnen. Wie pakt er pole position?

Update 22:59

De volledige uitslag van het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada:

Update 22:55

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 22:53

Max Verstappen sluit het tweede deel van de kwalificatie als snelste af, de Nederlander was ruim een seconde sneller dan de rest van het veld. De afvallers in Q2 zijn: Valtteri Bottas, Alexander Albon, Sergio Pérez, Lando Norris en Charles Leclerc. Lando Norris had last van motorproblemen en kon zijn tijd niet meer verbeteren.

Update 22:48

Met nog vier minuten te gaan wordt de baan echt met de seconde sneller. Het gaat spannend worden wie er door mag naar het laatste gedeelte.

Update 22:43

De kwalificatie wordt weer hervat met nog negen minuten te gaan. Nu rijdt iedereen op de intermediates.

Update 22:40

Over drie minuten gaan we weer verder met de kwalificatie.

Update 22:35

Met nog iets meer dan negen minuten op de klok heeft Fernando Alonso de snelste tijd op zijn naam staan op de intermediate band. Verstappen staat op P2 op de regenband, de Nederlander kwam net naar binnen voor een setje intermediates. Op dit moment staan Zhou, Magnussen, Ricciardo en Norris in de gevarenzone. Leclerc staat vijftiende en komt niet meer in actie. Pérez staat nog in de top tien maar zal zich niet meer kunnen verbeteren.

Update 22:31

Rode vlag, Sergio Pérez staat vast en de klok staat stil. Het team doet er alles aan om de auto nog zelfstandig weg te krijgen. De Mexicaan krijgt zijn auto niet meer aan het rijden.

Update 22:30

Alexander Albon schiet rechtdoor in de muur. Hij weet de achteruit van zijn Williams te vinden en kan zijn weg vervolgen. Niet veel later staat ook Pérez met zijn neus in de muur.

Update 22:28

De kwalificatie zit erop voor Charles Leclerc. Hij weet dat hij de Grand Prix op de achterste rij moet starten.

Update 22:26

Het tweede deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada is van start gegaan. De eerste coureurs gaan het proberen op de intermediates. Er zijn nog genoeg coureurs die op de regenbanden blijven.

Update 22:25

De volledige uitslag van het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada:

Update 22:22

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 22:19

Het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada zit erop, Max Verstappen was de snelste. De afvallers in Q1 zijn: Pierre Gasly, Sebastian Vettel, Lance Stroll, Nicholas Latifi en Yuki Tsunoda. Beide Canadezen ligger eruit in Q1.

Update 22:15

Het wordt toch tijd dat Pérez een betere ronde neer gaat zetten, de Mexicaan staat met nog twee minuten op de klok op een zestiende tijd.

Update 22:11

Met nog zeven minuten op de klok staan Zhou, Tsunoda, Vettel, Stroll en Latifi in de gevarenzone. 

Update 22:07

Zoals wel vaker op een natte baan gaat het iedere ronde een beetje sneller. Gaat de coureur die het laatst over de streep komt ook de snelste tijd zetten?

Update 22:05

Veel coureurs beginnen de kwalificatie rustig, dit geldt niet voor Russell, Alonso en Verstappen. Zij staan met zijn drieën ver voor de rest van het veld.

Update 22:02

Het is direct druk op de baan, iedereen is op dit moment buiten. Lewis Hamilton krijgt van zijn team te horen dat hij snel een goede tijd moet rijden aangezien er een grote kans is op gele vlaggen.

Update 22:00

De kwalificatie voor de Grand Prix van Canada is officieel van start gegaan. Het druppelt nog steeds in Montreal.

Update 21:55

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 21:50

Net als de derde vrije training zal er ook tijdens de kwalificatie op een natte baan worden gereden. 

Update 21:45

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op Circuit Gilles Villeneuve .

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden